Dubbla EM-Guld!

Dubbla EM-Guld, i dubbel bemärkelse. Dubbla guld till Tove och Dubbla guld till Sverige och Stora Tuna OK när Emil tog sig första individuella guld.

Tove lyckades vinna både Knockout-sprinten och den avslutande individuella sprinten som avslutade mästerskapet i Schweiz. Emil, som var med i det stafettlag som tog silver på sprintstafetten, tvingades stå över Knockout-sprinten efter att ha kännt sig sliten. Ett beslut som i efterhand visade sig vara ett smart val då Emil under söndagens sprint hade bra fart i benen och tog en relativt klar seger med 13 sekunder före Belgaren Yannick Michiels.

Emils första individuella medalj. Bild: Svensk Orientering

– Jag har haft lite stolpe ut på tidigare mästerskap. Skönt att det blev stolpe in nu, säger guldvinnare Emil Svensk till Orienteringsmagasinet.

Efter några tveksamheter gällande en klurig vägvalssträcka klarade Tove av att fokusera om och avsluta loppet på bästa sätt. Segermarginalen ner till tvåan Schweiziskan Elena Roos landade på fem sekunder.

Dubbla EM-guld till Tove. Bild: Svensk Orientering

– Det är svårt att fatta att jag lyckas vinna två guld här. Häftigt att jag kan vara i så bra form redan nu efter en tuff vintersäsong, säger Tove till Orienteringsmagasinet.

Läs hela intervjuerna med Emil och Tove på Orienteringsmagasinets hemsida.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av