Nya löpare i Stora Tuna OK

Vi har glädjen att välkomna tre nya löpare i Stora Tuna. Amanda Holmgren, som sedan tidigare är ett känt ansikte på träningar och tävlingar kommer nu också springa för klubben. Hennes tidigare klubbkompis i Vittjärv, och numera även granne i Falun, Emma Bergström har även hon valt att tävla för Tuna framöver. Sist men inte minst är en spännande kille som gör sitt näst sista år som junior. Henrik Petrisi, som är uppvuxen i Ludvika och tidigare har representerat VBOL kommer från och med i år att springa i svart och gult. Nedan följer en intervju med Henrik gjord av Anton S.

Henrik Petrisi, 19 år, ny i Stora Tuna.

Henrik är nu inne på sitt sista år på orienteringsgymnasiet i Sandviken, och kommer i sommar att flytta hem till Ludvika. Något som också har bidragit till klubbytet.

-Jag byter för att få ett bra upplägg både för träningar och tävlingar. Det är inte så långt till Borlänge, så jag kommer kunna resa upp för att träna i veckorna. I tillägg är det kul att ha ett skönt gäng att åka på tävlingar och springa stafetter med. Jag känner både Viktor, Mattias och Jonas sedan tidigare, berättar Henrik.

Henrik har redan varit med på flera Tuna-träningar, och noterat att det är bra drag på tisdagsintervallerna. Något han hoppas ska bidra i hans vidare satsning.

-Jag har som mål att bli så bra som möjligt på orientering och få ut min fulla kapacitet. Jag har utvecklats mycket under mina år i Sandviken, så det är motiverande, fortsätter Henrik.

I år ser Henrik mest fram emot skogsdistanserna på SM, men just nu är han, som alla stackars juniorer, bara extremt sugen på att få börja tävla.

-Första bästa tävling som kommer upp anmäler jag mig till, oavsett var! Avslutar Henrik som vi kommer att få se mycket av framöver.

Alla tre kommer troligtvis göra premiär i tunadressen på elitstafetten i Eskilstuna helgen 1-2 maj.

Välkommen till Stora Tuna, Amanda, Emma och Henrik!

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av