Emil två på SM i knockout-sprint!

I helgen avgjordes SM i knockout-sprint i Norrtälje. Tävlingarna fungerade också som uttagningstest inför kommande sprint-EM i Schweiz om några veckor. Åtta tunalöpare var på plats i Norrtälje och samtliga kvalificerade sig till söndagens finaler efter stabila lopp på lördagens kvaltävling, där Emil var snabbast av alla i herrklassen och Tove kom in på en femteplats i D21, endast sju sekunder efter Lina Strand som vann den tighta damklassen.

Emil sträcker ut på väg mot sista kontrollen i finalen, med Gustav Bergman tätt bakom.

Det var första gången svenska mästerskapen i knockout-sprint avgjordes. Tävlingen avgörs på liknande sätt som en klassisk sprinttävling på längdskidor, det vill säga med kval, kvartsfinal, semifinal och final. För dagen användes det så kallade ”runners choice” upplägget i kvartsfinalen medan semifinal och final avgjordes på en helt rak bana.

Av de åtta gulsvarta som stod på startlinjen i finalen lyckades fyra ta sig vidare till semifinal. Tove, Emil, Henke, och Jesper fick visa upp sig i semifinalen som också livesändes av Svensk orientering. Väl där var det bara Emil som säkrade en plats i finalheatet. En final som bjöd på en rafflande avslutning där täten gjorde ett litet misstag på slutet och segraren Axel Granqvist kunde smita förbi och hålla undan in i mål före klungan där Emil var starkast i spurten och säkrade SM-silvret.

Herrarnas finalbana. Ett misstag till den 13:e kontrollen av klungan gjorde att Axel Granqvist kunde smita förbi och hålla undan in i mål före klungan där Emil var starkast i spurten.

Nästa helg väntar en elitstafett utanför Eskilstuna med både natt- och dagsträckor.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av