Välkommen Marie!

Marie Olaussen, ny i gulsvart för säsongen 2021.

Det har blivit dags att presentera ett riktigt starkt nyförvärv inför denna säsongen. Marie Olaussen, sambo med Emil Svensk, har bestämt sig för att representera Stora Tuna den kommande säsongen. Marie är en del av det norska utvecklingslandslaget, och har en imponerande meritlista. Bland annat NM-brons på långdistans på NM 2020, 2 JVM-brons i stafett. Och seger i Venlastafetten det magiska året 2019 (då Tuna vann Jukola).

Vi har tagit ett snack med Marie.

Välkommen till Stora Tuna! Vad fick dig att byta klubb?

Jag flyttade till Falun med Emil i somras, och att springa för en klubb där man bor är ett bra sätt att komma in i den nya miljön. Den osäkra situationen som råder nu gör också att jag troligtvis kommer springa flera tävlingar i Sverige än i Norge i år.

Satsar du heltid eller gör du något vid sidan av satsningen?

Jag jobbar 40% med revision i Norge. Jag kan göra en del på distans, men måste också vara en del i Norge, något som inte är helt smidigt just nu. Oavsett så funkar den arbetsbelastningen fint tillsammans med träningen.

Du har haft en del problem med skador, vad är status på kroppen nu?

Jag har fortsatt en del problem med ett knä, men har börjat att trappa upp löpningen. Det har blivit mycket alternativ träning i vinter, så därför passar det bra att ha flyttat till Falun där möjligheterna till skidträning är betydligt bättre än i Fredrikstad. I tillägg cyklar jag ganska mycket inomhus (på cykel-trainer). Det är en träningsform som jag tror kan vara bra för skogslöpningen, och jag märker att jag cyklar med högre watt nu än tidigare.

Vad har du för mål och tankar om säsongen?

Det är ju en väldigt osäker situation och svårt att veta vilka tävlingar som kommer arrangeras. Men huvudmålet för säsongen är de 2 världscuprundorna efter sommaren, i Idre respektive Italien. Båda dessa går i skogen, och det passar mig bra. I tillägg så går SM Lång i Strömstad, i terräng som är ganska lik min hemmaterräng i Fredrikstad, så det ser jag fram emot. Sen kommer såklart NM tävlingarna på hösten att vara viktiga.
Till sist så har jag såklart en dröm om att springa VM. Vi får se om jag klarar det i år, eller om det blir ett annat år.

Spännande! Vi avslutar med några snabba frågor:

Sverige eller Norge?
Norge, än så länge.

Venla eller 10mila?
Venla

Gyllbergen eller Gillingsrød?
Gillingsrød

Intervjun gjord av Anton Sjökvist.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av