Medel och Lång SM

Lördagens gulsvarta medaljörer! Emil (brons), Viktor (silver) och Tove (guld).

Tävlingsområdet för lördagens medeldistans var beläget närmare kusten strax utanför orten Säve norr om Göteborg. Utmanande tekniska banor mötte de tävlande där många Tunalöpare visade framfötterna. Tove tog ett överlägset guld i damklassen, medan Emil fick med sig ett brons i herrklassen, en bit efter segrande Gustav Bergman men endast 2 sekunder från silvret. I herrarnas äldsta juniorklass blev det ett silver för Viktor.Både Tove och Emil hade lite problem på fredagens kvaltävling där de upplevde terrängen som svårbemästrad, men när finalen avgjordes var det ett helt annat flyt för båda två. Värt att notera är också att Henke tog en mycket fin 9:e plats i herrklassen och att Maja blev 13:e i äldsta damjuniorklassen.

Viktors H20 bana från långdistansen.

Svartedalens, ett stort skogsområde med delvis orörd vildmark med djupa granskogar och tunga mossar. Det var tävlingsområdet för söndagens Lång SM. En fysisk och teknisk utmaning där många färdigheter sattes på prov. Även idag levererade Tunalöparna flera fina lopp. Bäst lyckades Viktor som tog ett steg upp på pallen och bärgade ett guld med en överlägsen seger med nästan 4 minuter i äldsta juniorklassen. Även Henrik Johannesson följde upp lördagens fina medellopp med att bli bästa Tuning och bästa Dala-löpare i herrklassen med en fin 7:e plats. Mattias Ö dessutom var länge med i kampen om medaljerna men fick nöja sig med en mycket fin 5:e plats i yngsta juniorklassen H18. Tove kände sig tyvärr inte helt OK och valde att bryta söndagens tävling.

Förutom flera mindre tävlingar i Dalarna återstår för eliten ett Sprint-SM i Örebro 10-11 oktober. Med den individuella sprinten på lördagen och Sprintstafett på söndagen.