Läger och tävlingshelg i Västervik

I brist på stora värdetävlingar med bra konkurrens i år hade några elitklubbar (Tuna, Linné SNO, Lidingö och IFK Göteborg) tillsammans styrt ihop coronaanpassade tävlingar i Västervik den gångna helgen. Medel och långdistans där arrangören Västerviks OK lyckades leverera det som önskades, tuffa tävlingar med bra elitbanor i trevlig terräng.

Mattias, Viktor och Mattias förbereder sig för träning på den gamla världscupkartan Hompen. Foto: Petter Valerius, Gamleby OK

Nästa år är både 10mila (Valdemarsvik) och Swedish League med ultralång SM (Västervik) förlagt i dessa trakter. Tuna passade därför på att kombinera tävlingshelgen med ett läger för att lära känna den tekniska och utmanande terrängen.

Tove efter lördagens medeldistans. Foto: Cave Sinai

I ösregn och åska avgjordes lördagens medeldistans. En tävling med många fina lopp av gulsvarta löpare. Tove tog en övertygande seger med två minuter i D21 och Viktor slutade på en mycket fin 8:e plats i H21, endast 17s från tredjeplatsen. Övriga resultat går att hitta på Eventor.

Tove var snabbast av alla i D21 även på söndagens långdistans. I H21 var det Henrik som lyckades bäst med sin 11:e plats, 5:36 efter segraren Eskil Kinneberg.

H21 banan från söndagens långdistans, 15,4 km.

Nu väntar två helger med DM-tävlingar innan årets första SM-helg går av stapeln i Göteborg med medel och långdistans.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av