Ungdomsgruppernas träningsdag vid Källslätten

På lördagsmorgonen samlades ett piggt Tunagäng vid Källslätten i Falun. 18 ungdomar och 8 vuxna lyckades vi samla trots krock med flera andra stora aktiviteter. Omgivna av ett vackert slåtter- och beteslandskap med anor från 1500-talet (inte ens någon av ledarna var födda då) gjorde vi oss iordning för förmiddagspasset. Oasen mitt i skogen pryddes strax fint av gul-svarta orienterare.

OK Kåre lånade ut sin karta så att vi kunde springa rejäla banor på både gul, orange och violett nivå. Väl tillbaka efter vårt förmiddagspass i skogen var det gott med den medhavda matsäcken, även om många försåg sig ordentligt med blåbär längs banan. Lunchrasten var så pass tilltagen att det fanns tid att köra dunken, prata, hänga och några bekantade sig även med de betande korna och fåren.

På eftermiddagen blev det gruppindelning med blandade åldrar för microorientering, i delvis snårig terräng. Lite lurigt var det, men med samarbete och bra användande av livlinor löste alla utmaningen på ett bra sätt. Vi passade på att fika tillsammans innan vi packade ihop och tackade varandra för en rolig dag. Efter promenaden ner till parkeringen kom de första regndropparna och vi konstaterade att vi hade en rackarns bra tajming med vädret! Antagligen höll sig regnet borta delvis tack vare att vi släpade med oss de stora klubbtälten för att alla skulle kunna vara under tak mellan träningarna utan att trängas. Vi hoppas att vi snart kan åka på läger med både träning/tävling och övernattning med allt som hör till, men under rådande omständigheter med pandemin är vi i alla fall glada att vi kunnat göra dessa lägerliknande aktiviteter med anpassningar. Både träningsdagen i Smedjebacken i maj och denna dag vid Källslätten var bra tillfällen att träna på nya kartor och att umgås med klubbkompisar.

Ett stort tack till ledarna som gjorde denna dag möjlig genom att fixa kartor, planera träningar, sätta ut och ta in kontroller, följa upp och peppa. Ett stort tack till alla fina Tunaungdomar som deltog och som gjorde lördagen till den härliga dag den blev! Vi hoppas att vi ses snart igen!

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av