Fjälläger Vålådalen

Även om mycket inte är som det brukar i år så finns det saker som klarar nuvarande restriktioner. Tunas årliga fjälläger är glädjande nog ett sådant fall. I år bar det åter igen av mot Jämtlands fjällvärld och metropolen Vålådalen. Ett härligt friluftsmecka med vandring, skidåkning, fiske och självklart orientering.

Orientering vid Issjödalen, en given 10/10, enligt #jocketestarkartor.

En vecka med hård träning, svåra musikquiz och trevligt umgänge är nu över. Även om vädret bjudit på alla fyra årstider har det blivit många härliga turer på fjället och i skogen. Sol varvat med plötsliga snö- och hagelskurar gjorde fjällturerna en aning förrädiska. Då fanns istället många trevliga stigrundor att variera med. Rullskidbanan och gymmet var även de välbesökta ställen under veckan.

Magda tar sig över hängbron på löprundan Bäverkroken.

Lägrets sista dag blev en speciell dag. Några av oss fick på förmiddagen syn på ett mycket ovanligt djur. En mycket sällsynt myskoxe, som enligt vissa källor endast finns ca 10 st i hela Sverige. Troligen (gissningsvis) har denna Oxe vandrat in från Norge.

Målet med eftermiddagspasset blev därmed solklart för de som inte var med på fjället på förmiddagen; myskoxen skulle hittas. På bred front skannades fjället av och till slut stod Olle vilt gestikulerandes, den var funnen. Således kan lägret knytas ihop på en utomordentligt bra sätt och vi lämnar nu Vålådalen nöjda och belåtna.

Nöjda och glada efter lyckat safari på Ottfjället.
När solen väl tittade fram var det riktigt fina vyer från fjällen på 13-1400 möh.

Med på lägret var Mattias Ö, Jonas C, Viktor, Jesper, Henning, Marie O, Emil, Amanda, Tove, Joakim, Olle, Andrey, Magda, Jonas A, Hampus, Terese, Mattias M och Uffe.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av