Träningshelg på hemmaplan

Under helgen har ett gäng av klubbens elitlöpare tränat tillsammans på hemmaplan i Borlänge. Snön har på lite högre höjder lagt sig men förutsättningarna för orientering är fortsatt mycket bra. Fyra träningar i närliggande områden kring Borlänge, fast med helt olika karaktär och syfte, stod på programmet. Anton Forsberg levererade banläggning och utsättning på de två kvällspassen vilket höjer kvalitén och förbättrar träningen för löparna.

Mörkt och blött blev verkligen orden för helgens första pass som var förlagd till Täkt där det bjöds på OL-intervaller. Vädret och terrängen är inget vi kan påverka på vårens tävlingar så det var bara bita ihop och fokusera på orienteringen.

OL-intervaller Täkt

Lördagens förmiddagspass blev en fin orienteringsbana på naturreservatet kring Reptjärn.

Helgens huvudpass får ändå vara natt-träningen med simulerad sträcka 3. Kvarnsvedens fantastiska lilla pärla Käringberget var platsen för kvällen. Anton F hade gjort ett bra förarbete med utsättning, PM och sedan tilldelat alla deltagare en varsin klubb. Väl på plats stod 10-milasändningen från 2013 (samma område som 2020) på och starttiderna grundade sig i växlingsplaceringen för sin tilldelade klubb. Med på träningen var även Malungs OK Skogsmårdarna vilket såklart gjorde att fokuset och insatsen höjdes ett snäpp.

Del 1 av lördagskvällens nattrace tillsammans med Malungs OK.
Olle, som stod över nattpasset, hade bakat bullar och levererade grymt fika efter målgång.

Lagom till helgens sista pass kom finvädret och en trevlig stig och skogsdistans från Tomnäs i skogarna runt Oberget fick avsluta några bra träningsdagar.

Klädansvarig vill även påminna om provning av nya kläder nu på tisdag 4 februari kl 18-21.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av