Rebecka Heinrup ny i Tuna

Klubben har den senaste tiden haft ännu en stark tjej med på träningarna. Och det är nu officiellt att Rebecka Heinrup kommer springa i gult och svart den kommande säsongen.

Rebecka har flera fina meriter, bland annat JSM-guld på Natt, JSM guld på Stafett, 4a JSM Medel och även varit 7a på Natt SM i seniorklassen.
Rebecka kommer från Stockholm och representerade tidigare Tullinge SK. Hon har gått på orienteringsgymnasiet i Sandviken, och därefter pluggat på Linköpings Universitet. Hon flyttade i oktober till Falun och jobbar där på ett labb som embryolog.

Anton Sjökvist har kollat läget med vårt senaste gulsvarta tillskott:

Hur känns det för en Stockholmare att komma till Dalarna?

-Det känns ganska litet, men samtidigt så är det väldigt skönt att bara ha 5 minuter cykel till jobbet. Man hinner så mycket mer när man slipper pendla.  Jag har också flera kompisar i Falun som jag kan träna med så jag trivs!

Varför byter du till Stora Tuna?

-För att det är en stor klubb med ett stort gäng i min egen ålder. Folk är taggade på orientering och tycker lika mycket om att åka iväg och tävla som mig. Det är roligt att vara bland likasinnade helt enkelt. Sen kände jag ju också några sen tidigare, så det var ett ganska naturligt byte. Jag har varit med på många tisdagsträningar redan nu och det är bra drag på intervallerna, och god mat!

Vad är det som motiverar dig mest i din satsning?

-Jag tycker det är himla kul med orientering, och gillar framförallt att springa stafetterna. Det är roligt att känna sig i bra form och jag gillar att träna både mycket och länge. Jag satsar liksom inte på VM men vill vara bra på stafetterna och jag kommer också att springa SM och Swedish League.

Undertecknad minns också att du varit obehagligt nära på några backintervaller för några år sen.  Är du fortfarande superstark i backar?

-Haha ja det hoppas jag, och kanske kan jag bli ännu bättre nu när jag bor nära backarna vid lugnet. Bergsstigen är en favorit, avslutar Rebecka.

Varmt välkommen Rebecka!

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av