USM Luleå

USM orientering Luleå 2018

Det pågår USM i Luleå och klubben har tre löpare på plats; Mattias Östberg (H15), Jonas Carlsson (H16) och Lina Hällsten (D15).

Igår så avgjordes sprinten i Kyrkbyn och där såg ut att kunna bli en topplacering för Mattias Östberg men han gick på en bom på 14:e kontrollen och istället så blev det en fin fjärdeplats. Segern gick till Trollhättans SOK´s Arvid Björk. Sträcktider H15

I H16 under sprinten så började loppet inte bra för Jonas Carlsson. Jonas är jättestark och duktig men denna dag fungerade det inte riktigt. Kanske gjorde denna start att det blev mycket stress och ett rakt igenom hackigt lopp. Jonas kom 61:a.

För Lina så började loppet också med misstag och utan att veta mera om detta så var nog inte loppet någon riktig fullträff. Men troligen en nyttig erfarenhet då området är klurigt och att springa USM är stort och speciellt!

Idag lördag så var det USM långdistans på Bälingeberget. Terräng och karta påminner en hel del av det som vi sprang i på Oringen i Ö-vik tidigare i sommar. Mattias gjorde idag återigen ett mycket bra lopp i denna svåra Norrlandsterräng. Matte tog ett glädjande brons och upp till segraren Hugo Kindborn från OK Hällen var avståndet 1.10 min i mål. Ett stort grattis! Sträcktider H15.

Mattias Östberg USM 3:a på långdistans 2018 i klassen H15! Foto: Rikard från Tuna Ting.
Hugo Kindborns väg mot USM guld i H15

För Jonas Carlsson så gick det klart bättre idag, Jonas kom på 12:e plats i H16 klassen. Jonas tappade mycket tid (4 min) till banans andra kontroll. Överlägsen för dagen var David Borg från Södertälje-Nykvarn Orientering. Davids gps spår ses nedan.

David Borg vann H16 på 47.16 min på 6430 m.

Lina Hällsten gjorde en bra insats under dagens långdistans och hon kom på 48:e plats. Bra jobbat!