Swedish League Sprint

Under fredagseftermiddagen så avgjordes årets första riktiga värdetävling, Swedish League i Landskrona. Stora Tuna hade 12 löpare på start.

Det var ett blåsigt väder och 12 grader som mötte löparna. Henrik Johannesson, en av våra spännande nyförvärv, öppnade Swedish League säsongen i H20 på bästa sätt med en 2:a plats efter Håvard Sandstad Eidsmo tävlandes för Freidig (Trondheim). Ett stort grattis Henrik!

Emil Svensk vann H21E klassen med 13sek marginal i konkurrens med Sveriges bästa löpare på sprint. Ett stort grattis!

Henrik Johannesson 2:a i H20E

Intervju med Henrik:
Hur kändes det att göra debut på värdetävling med Tunadräkt?
– Kändes bra!! Bekväm i dressen!

Var du nervös innan loppet?
– Ja ganska! Men det är bara ett bra tecken för då presterar jag. Det hade varit värre om jag varit loj!

Kom du in i loppet så som du önskar?
– Nja började med att inte se avspärrningen nedan

Avspärrning

– Jag blev då lite stressad men lyckades bra med mitt re-fokus!

Du hade ledningen halvvägs in i loppet, kände du att du gick mindre bra andra halvan?
– Kände att jag inte orkade trycka lika hårt men ändå stabil orientering. Så det jag tappade var i princip farten i löpningen.

Efter loppet, på prispallen och så, är du nöjd med denna start på säsongen i SL?
– Ja absolut! Skön bekräftelse att lyckas trots att jag inte hade perfekt känsla. Nu är jag riktigt sugen på medeldistansen på söndag! (Henrik avstår långdistansen eftersom han skall skriva Högskoleprovet.)

Vad fick du för pris (artikelförfattarens son Ivar undrar)?
– Jag fick 500kr på Pölder sport.

I H21 så omfattades tävlingen av en protest men den avslogs och Emil Svensk blev glädjande tävlingens segrare. Emil vann med 13 sekunder före Gernot Kerchbaumer. Se intervju med Emil här .