Välkommen Anton Forsberg!

Anton Forsberg väljer att representera Stora Tuna Orienteringsklubb från och med denna säsong!

Anton Forsberg Foto: Rikard C

Det är mycket glädjande att Anton även väljer att tävla för oss redan denna säsong. Han har varit med oss på i princip alla träningar och sociala aktiviteter sedan skolstarten i augusti och vi som träffat honom vet att han är en sprudlande och glad prick som har nära till skratt. Anton kommer närmast från Upplandsklubben Långhundra IF, Knivstaklubben är också moderklubben. Anton är uppväxt i Alsike SO om det vackra naturområdet Lunsen. Han fyller 21 år den 12:e september så det är en nybliven senior som nu äntligen (?) får möjligheten att mäta sig med landets bästa orienterare.

Anton orienterar med planka (Linjalkompass med vridbart hus) och han har nått sina bästa resultat på medeldistans, 4:e plats på JVM 2016 och 5:e plats på JVM 2017 imponerar.

Varför tror du att det är så? -Jag är teknisk och pigg i skallen så det passar bäst. Medeldistansen är min favoritdisciplin!
Vad är din erfarenhet av stafetter? Det är kul att springa stafett, det blir en extra dimension att springa stafett för Tuna nu.
Nattorientering vad tycker du om det? Allt är bättre i dagsljus, jag är ganska bra på det och behärskar det.
Vad gillar du Lunsen? Lunsen är grejen, all grund är lagd där, jag har hela min orienteringsteknik att tacka detta område.

Du bor nu i Borlänge med Filip Wadsten och Henrik Johannesson. Hur trivs du i Borlänge?
-Jag trivs väldigt bra. Stora Tuna har en bra verksamhet. Vi bor bra och har nära till allting. Vi trivs jättebra ihop och det blir coolt att springa i samma klubb som Henke.

Varför byter du?
-Bra gäng, ung trupp, trivs bra i gruppen. Jag frågade Viktor Svensk om jag skulle byta i Vemdalen under Jullovet i samband med ett skidpass. Då svarade han -Vill du vinna 10mila så är valet givet!

Mot nya mål!

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av