USM Guld×2!

Viktor & Tilda svenska mästare långdistans H/D16 2017!

I dag avgjordes långdistansen vid ungdoms-SM i Umeå.  Den gjorde det i Västanbäck, väster om Umeå.

Det var blött i terrängen och endast 7 grader då tidigt startande Viktor gav sig iväg, med lite revanschlusta i sinnet och med stark motivation att göra ett bra lopp. Viktors lopp inleddes med en liten bom redan på första (Viktor uppskattade den i stridens hetta till 45 sekunder) på ca 20-25 sekunder men sedan så kom han in i det flyt och den strukturerade orientering som han så ofta genomför. Men på 3:e sista så kom en lurig sluttningskontroll som Viktor missade lite på men det var aldrig någon fara.

Viktor var den starkaste och bästa orienteraren för dagen och det blev en klar seger på 2.30 min till Stockholmaren Elias Tidevall tävlandes för Skogsluffarnas OK. Ett stort grattis Viktor, du är fantastiskt duktig!

Topp 3 i H16 (foto: Skogssport)

Tilda Östberg hade kanske en liknande inställning som Viktor efter gårdagens sprint. Tilda startade istället bland de sista i D16.

Hur kändes loppet för dig Tilda? ”-Det gick i stort sett bra hela banan med undantag för ett misstag på 2:an (ca 10 sek). Det var en hel del klurigheter längs hela banan men jag försökte göra det enkelt för mig. Jag var lite osäker på farten om jag var för försiktig.” Men det verkar ha varit helt rätt melodi för denna enastående duktiga tjej. Ett stort grattis Tilda, USM-guldet kommer du alltid att minnas!

Signe, Tilde & Tove heter årets topp 3 i D16. (Foto: Skogssport)

Jonas Carlsson gjorde ett fint lopp i ca 30 min men sedan så gick han på en riktig smäll och hamnade långt ner i listan. Det blir många fler chanser framöver Jonas, du kommer helt säkert igen!

USM Resultat långdistans

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

, ,

av