Tuna Ting söndag

Dag två genomfördes med samma vackra målplats vid Romme Alpin. Terrängen var mer klassisk mjuk Dala-terräng med mjuk och fin botten och med tekniska banor med mycket riktningsförändringar och korta sträckor. Vädret under söndagen var lättare regn under stor del av dagen. Vi bevakade H/D21 under dagen och det blev en klar seger för Johan Bäckman, Malungs OK Skogsmårdarna i herrklassen och en knapp seger för Kajsa Risby i damklassen. Kajsa höll dock på att missa segern då hennes ordinarie målstämpling inte tog, så efter speakerns påpekande så stämplade Kåre-tjejen om och segern blev 5 sek istället för ca 40 sekunder som annars varit fallet. Johan Bäckman tog greppet om tävlingen direkt och han var den enda av topplöparna som sprang banan utan större misstag och då blev segermarginalen så stor som 1.49 min före OK Linné-löparen Niklas Aldén.

Många berömde de tekniska banorna som Anton Sjökvist & Tomas L Löfgren lagt. De flesta var även förtjusta över terräng och karta. Kartan har Erik Sundberg ritat.

Johan Bäckman klarade av Anton Sjökvists bana på bästa sätt och vann klart!
Olha Panchenko (5:a) & Kajsa Risby (1:a) strålade i duggregnet!

Bilder (Rikard C)

Bilder (Sven A facebook)

Resultat

Tävlingsledare Niklas Löwegren riktar även ETT STORT TACK till alla som hjälpte till med att arrangera dessa båda tävlingar.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

, ,

av