Tunadubbel på Swedish League

Det blev en enastående stark dag för Stora Tuna OK´s topplöpare under Swedish League´s medeldistans under söndagen i Blekinge. Emil Svensk & Tove Alexandersson tog hem segrarna i dagens huvudklasser. Enastående kul!

Emil & Tove vann medel i Swe League 2017

Emil vann alltså lite överraskande H21Elit med 7 sekunder tillgodo på Gustav Bergman trots 3st misstag längs banan. Emil har tidigare vunnit mot det bästa främst på sprint men nu kom även en meriterande vinst på medeldistans. Ett stort grattis Emil!
Från förbundets sida kan man läsa följande:
– Jag fick en knackig start och gjorde ett misstag på en halvminut till den första kontrollen. Men därefter kom jag in i orienteringen på ett bra sätt, säger Svensk som dock gjorde ett misstag med bara några kontroller kvar som höll på att spoliera segerchanserna.

– På den 22:a kontrollen var jag alldeles i närheten av skärmen utan att hitta den. Det försvann säkert en minut där och jag var lite stressad innan jag hittade den. Med tanke på den missen är jag lite förvånad över att det räckte hela vägen till segern, men det är klart att det är ett skönt kvitto inför fortsättningen av säsongen, säger Svensk.

Tove Alexanderssons segermarginal till tvåan Karolin Ohlsson fastställdes till 63 sekunder.
– Gårdagens långdistans satt kvar i benen så det kändes inte alls lika lätt i kroppen som det gjorde i går. Men tekniskt var det ett mycket bra lopp från min sida. Enda misstaget var en krok på kanske 15 sekunder, säger Alexandersson

Viktor Svensk (16) gjorde en kanoninsats och kom 2:a mot de 1-2 år äldre H18 killarna.

Anton Sjökvist följde upp sin 6:e plats från långdistansen med 4:e plats på medel i H21E. Mycket glädjande att Anton öppnat säsongen så här bra.

För vår H20 löpare Jesper Svensk (19) gick det inte lika bra idag, han kom på 11:e plats 2.12 efter Isak Von Krusenstierna från OK Kåre.

I D21 sprang idag Magdalena in på 19:e plats och Johanna Erlandsson strax därefter på placering 23 efter till synes stabila insatser. Bra jobbat!

Andrej Lamov, vår nya klubbkamrat från Ryssland, har nu lagt skidorna på hyllan och gjort sina första insatser i nya klubben. Andrej är flerfaldig världsmästare i Skidorientering.

Se alla Stora Tuna resultat här

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av