25manna – 17:e

Årets 25manna avgjordes i skogsområdet Gömmaren i nära anslutning till Kungens Kurva. Vi hade i år 2 lag anmälda och inledningsvis massor med reserver till lag 2. Men många återbud gjorde att vi i slutändan precis fick ihop manskap till 2 lag. Vår bästa löpare Tove Alexandersson skadade sin fot i Estland helgen innan och foten hann inte bli bra nog för start så vi fick flytta om en del och givetvis försvagades laget ordentligt. Även Niklas Löwegren fick stå åt sidan på grund av en skada i magen.

Tomas Löfgren & eMMA cLAESSON
Tomas Löfgren & Emma Claesson

 

Detta år så var det damer som startade stafetten och herrar som förde kavlen i mål. För vår del så innebar det Anna Mårsell på första och Emil Svensk på sista. Men det ville sig inte riktigt denna dag för Anna på första. Anna var i god löpform men med massor av löpare och mycket trängsel så kom hon inte upp i sin fulla potential denna gång. I täten bombade världseliten på och då straffas man hårt om man inte har sin bästa dag.

Anna Mårsell
Anna Mårsell

Joakim lyfte laget till en 37:e plats på sträcka 2 med ett bra lopp.

Sträcka 3 är den första gemensamma sträckan, våra rutinerade damer gjorde gott ifrån sig. Till växel kom de i tur och ordning Johanna, Ingrid, Lena och Emma. Vi låg nu på placering 19 och det började inbringa lite hopp igen.

Ingrid Alexandersson
Ingrid Alexandersson
Johanna Erlandsson
Johanna Erlandsson
Lena Gillgren
Lena Gillgren

Sträcka 4 får vara tjejer upp till 18 år (och från 40 och uppåt) och gentlemän över 55. Vi skickade ut en av våra största talanger Moa Birkebaek (11) först och hon klarade uppgiften alldeles utmärkt och var först in av de våra. Vindsnabbe Jonas Carlsson sprang runt på 4:e sträcktid och passerade våra gentlemän Peo Svensk & Lars Sjökvist. Den sistnämnde fick känna av hur jobbigt det är att springa en vit bana på 2,4 km. Men våra fyra löpare gjorde det kalas och lyfte laget till 15:e plats.

Moa Birkebaek
Moa Birkebaek
Lars Sjökvist
Lars Sjökvist
Peo Svensk
Peo Svensk
Jonas Carlsson
Jonas Carlsson

Sträcka 5 är seniorsträcka och där sprang Världsmästare Olav Lundanes med sina 48:or runt på 31 min på 6.1km. Anton gjorde det snabbast av de våra på 34. Markus Lang & Erik Blomgren sprang fint på 38 och William Pommer hade höga 40. Vi tappade tyvärr ner till 23:e plats på denna sträcka.

Sträcka 6 brukar benämnas gubbsträcka men snabba damer och duktiga H16 får också springa denna 4.1 km långa sträcka. Vi hade 3 st H40 löpare (Rikard, Erik S och Staffan) samt Sveriges bästa H15 löpare Viktor Svensk. Denna sträcka gick rätt okej och vi lyfte till 17:e plats. Viktor hade bäst tid, tätt följd av Rikard och sedan Staffan och Erik Sundberg.

På sträcka 7 fick vi på nytt ett tapp, konkurrensen är stenhård på 25manna och många lag har idel ädel klasslöpare på seniorsträckorna. Våra löpare kämpade och gjorde sitt absolut bästa efter sina förutsättningar och vi låg på 20:e plats när det var dags för de tre sista individuella men raka sträckorna.

Vår 13 åriga snabblöpare Mattias Östberg sprang mot bland andra Simone Niggli men mestadels var det ändå H50 löpare som klubbarna satsade på. Matte gjorde det bra och noterade 7:e sträcktid. Överlägset snabbast på denna sträcka var Simone Niggli som noterade fantastiska 18.50 på 3.7 km. Mattias kom in som 17:e man, mycket bra gjort!

Storasyster Tilda Östberg (15) räds inte utmaningar, nu fick hon jaga stafettfenomenet Anne M Hausken Norberg (Nydalen) och gjorde det otroligt bra i 17 minuter och snabbast eller näst snabbast på sträckan innan det blev en bom på en dryg minut och Nordberg försvann utom synhåll. Tilda noterade 12:e sträcktid och vi låg på 14:e plats ut på sista sträckan.

Emil Svensk, John Börjesson och Frédéric Tranchand sprang snabbt men krokade på 4: kontroller och Emil spurtade in som 17:e lag. Jonas Leandersson var snabbast på sistasträckan för sitt SNO. Halden SK vann tävlingen men några få sekunder efter ett svagt lopp på den sista sträckan av Magne Dählie.

Emil Svensk
Emil Svensk

Vårt andralag blev tyvärr inte godkänt denna gång. Kanske var det en alltför snabb stämpling som gjorde att registreringen inte blev korrekt. Men laget fick springa vidare eftersom laget var mer än 30min efter ledaren.

Vi hade i år samåkning med Domnarvet och det fungerade bra. Många åkte på egen hand och stannade kvar för att springa 25manna korten dagen efter. Nästa år, då satsar vi väl på att ha 3 lag igen?
Resultat

 

2016-10-09-09-08-21

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

, ,

av