13:e på 25manna

Det blev ingen fullträff för Stora Tuna OK på årets 25manna tävling vid Rudan, Västerhaninge. Det bjöds på ovanligt svår orientering och det var många som gjorde stora misstag, även löpare som vanligtvis är mycket säkra orienterare. Vi slutade ändå som bästa dalalag på 13:e plats. OK Kåre kom 17:e. Segrande blev IFK Lidingö SOK.

Anna Mårsell inledde bra, Anton tog över på sträcka två och även han gjorde en godkänd insats. Damerna, som på förhand inte hade så bra bemanning som vi brukar ha, gjorde det bra och vi låg på ca 15:e plats ~6 min efter täten. På sträcka 4 så gick det inte perfekt. 5:e-sträckans seniorer hade vissa problem och Joakim som startade som sista man kom in först. På sträcka 6 hade vi pappret mycket stark bemanning men det ville sig inte för alla löpare så det blev 10 min glapp mellan först startande på sträcka 7 (Simon Fors) och mig själv. Tyvärr lyckades jag inte lösa uppgiften speciellt bra utan gjorde misstag på första, andra och tredje kontrollen. Efter sträcka 7 så låg vi på ca 17:e plats men sedan kom två kanonsträckor av Niklas Löwegren (3:e sträcktid) & Tove (sträckseger) som lyfte oss in i tävlingen till 11:e plats ca 5,5 min efter. Sista sträckans Emil Svensk missade olyckligt första kontrollen och där smet bakomjagande Olav Lundanes (Haldens Skiklubb) med flera förbi. Emil gjorde sedan ett godkänt lopp och tog oss in på 13:e plats strax före GMOK.

Resultatraden för Stora Tuna OK´s lag blev: 13, 56, 162

IMG 9286

 

(om någon vill skriva om lag 2 & lag 3:s prestationer så maila mig så fixar jag in det här)

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av