SM Guld på långdistans till Tove

IMG 8870
Tove vid sista kontrollen SM lång 2014

Strax utanför Norrtälje i platt och snabbsprungen barrskog vann Tove Alexandersson SM Guld med 6 min (!) marginal. Utan att ha intervjuat Tove så kan man konstatera att det var ett riktigt bra lopp utan bom-tider och med sträcksegrar på de flesta sträckorna. Teknisk orientering och långdistans ger stora utslag när Tove är så här bra. Inte så överraskande, med inte desto mindre imponerande.

Anna Mårsell gjorde en positiv comeback i dessa sammanhang och efter ett kval där hon var trea så slutade hon på 25:e plats i finalen 16 min efter på den 11,4 km långa banan.

Stora Tuna hade tre herrlöpare i finalen på seniorsidan och i finalen så visade Joakim mycket fina takter med att bli 14:e bara 5 min efter segraren Fredrik Johansson. Joakim hade 90 min på de 16 km som H21banan mätte. I kvalet så gladde Emil med heatseger vilket gav honom en sen startposition i finalen. Men Emil hade en tung dag i finalen efter en trasslig start och blev 38:a på 105 min. Något liknande var det för Anton Sjökvist som också bommade flera minuter under banans inledning. Anton blev 35:a på knappa 100 minuter.

William Pommer avbröt finalen efter en dålig start. William har under den senaste tiden haft problem med förkylningar och en kropp som inte samarbetar. Vi hoppas att en lugn vecka kan göra så att William piggnar till.