Två VM-silver till Marit

Marit Wiksell
Marit med två VM-silver. Foto: Bosse Sandström

VM i precisionsorientering inleddes med kval och final i TempO och fortsatte sedan med två dagars PreO. Marit Wiksell placerade sig på femte plats i det mycket svåra TempO-kvalet och behöll sedan den placeringen i finalen. Vann gjorde Martin Jullum, Norge före Lauri Kontkanen och Pinja Mäkinen från Finland.

Första dagen av PreO ägde rum i Millegrobbe, på en bana som förkortats på grund av att det kraftiga regnandet försämrat framkomligheten för rullstolar. Marit var en av de åtta tävlande i den öppna klassen som hade rätt på banans alla kontroller, men missade tyvärr tidskontrollerna och låg därmed på en åttonde plats inför dag 2. PreOns andra och avgörande tävlingsdag hade samma arena som fotorienterarnas medeldistans i Campomulo. Ingen av de tävlande lyckades få rätt på alla 20 kontroller på den mycket krävande banan, men Marit var en av de som endast hade ett fel. Tack vare detta klättrade hon från åttonde plats till en silvermedalj! Vann gjorde Guntars Mankus, Lettland och bronset gick till Geir Myhr Öien från Norge.

Även lagtävlingen i PreO avgjordes under dag 2, där Marit ingick i Sveriges lag tillsammans med Martin Fredholm, OK Linné och Michael Johansson, Vänersborgs SK. Då lagmedlemmarnas resultat räknades ihop placerade det svenska laget sig på en andra plats, där Kroatien tog guldet och Lettland fick bronset.

Läs mer om PreO-VM i Italien på lagledaren Bosses blogg: http://www.orienteringochfoto.blogspot.se/

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av