SM-guld i sprint till Tove – Emil trea

 

Att två löpare kolliderar i orientering tillhör inte vanligheterna. Men i sprint-SM i Uppsala hände det när Stora Tunas Tove Alexandersson sprang ihop med landslagskollegan Lina Strand.

Trots kollisionen med Lina kunde Tove Alexandersson plocka hem ytterligare ett SM-guld.

– Jag tappade kartan och tidsmässigt rann det väl iväg fem sekunder, men det tog ett tag att komma in i rätt flyt i orienteringen igen, säger Alexandersson som gjorde en mycket stark avslutning och alltså kunde vinna. Detta trots att hon tog ett vägval in bland publiken vid upploppet, något som hon tappade tid på.

– Jag kände mig inte jättepigg, men är väldigt glad över att det räckte hela vägen till seger. Nu hoppas jag få springa VM-sprinten i Venedig, säger Alexandersson. Att Tove skulle vinna var ingen större överraskning. Men i herrklassen hittar vi en liten knall när Toves klubbkamrat Emil Svensk tog bronset, 40 sekunder bakom segrande Gustav Bergman, OK Ravinen.

– Det här var riktigt kul. Målsättningen här i Uppsala var att springa så bra som möjligt. Det är många bra med. Men jag visste att jag har kapacitet att ta en medalj om allt klaffade, säger Emil till DT-sporten på väg hem i bil från tävlingarna. Emil berättar att han gjorde en rejäl miss, men det gjorde många andra också på samma ställe.

– Det var en vägvalsmiss och jag tappade 20-25 sekunder (vilket är en evighet i sprintsammanhang). Men det var många som gjorde samma miss, säger Emil. Nästa uppdrag för Emil är Jukolakaveln i Finland, om han nu inte blir uttagen till världscuptävlingarna i Norge och Finland.

– Men man ju alltid hoppas.
tovealexandersson 2 2

Foto: Skogssport

(Text från dt.se)

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av