Stora Tuna trea. Foto: Jonas Lundgren

UPPDATERAD: Stora Tuna tvåa (!) i 25-manna

Tillägg 2013-10-16: Det visade sig tyvärr att OK Linné felstämplat, vilket ger Tuna andraplatsen. Officiella resultat

Stora Tuna gjorde en mycket bra insats i årets 25-mannastafett.

Efter en liten svajig inledning då vi hade svårt att få riktig tätkontakt blev det mer ”ordning och reda” mot slutet.

Lagets avslutning var magnifik. Peo Svensk hoppade in på den 23.e sträckan i sista minuten och gjorde ett mycket bra lopp. Det visar återigen att inget lag är bättre än sina reserver.

Emil Svensk sprang den näst sista sträckan och gjorde ett lopp fullt i klass med världens bästa herrseniorer, trots att Emil fortfarande är junior.

På den sista sträckan gjorde Tove Alexandersson återigen ett mycket bra lopp.

Denna avslutning gjorde att Stora Tuna kom trea efter Linné och Halden. Det visar också att vi har en bra verksamhet i klubben. Det är stort att vi år efter år kan rada upp topplaceringar i denna prestigestafett som i år slog deltagarrekord.

I Stora Tunas första lag sprang:

1. Anton Sjökvist 2. Julia Gross 3. Johanna Erlandsson, Emma Claesson, Anna Mårsell, Martina Karlsson 4. Ulf Eriksson, Sofia Eriksson, Viktor Barkegren, Viktor Svensk 5. Mattias Mårts, William Eriksson, Erik Blomgren, Joakim Svensk 6. Tomas L Löfgren, Nils Olsson, Henning Sjökvist, Jesper Svensk 7. Tomas d.y. Löfgren, Peter Löfås, Staffan Eriksson, Rikard Claesson 23. Per-Olof Svensk 24. Emil Svensk 25. Tove Alexandersson

Även vårt andra och tredje lag kämpade på bra i Stockholmsskogen. På grund av att arrangörernas dator gav upp kan vi ej i skrivande stund redovisa placeringarna för dessa lagen.

Några fler bilder kan ses här (Rikards foton)

Anders

Posts

8 responses to UPPDATERAD: Stora Tuna tvåa (!) i 25-manna

 1. OK Linné som utsågs till segrare på 25-manna har i efterhand blivit diskade pga felstämpling. Detta innebär att Stora Tuna OK faktiskt blev tvåa bara 42 sekunder från segern! Grattis! :-)

 2. Tunatvåan var fjärde bästa andralag på 58:e plats: http://www.25manna.nu/wp-content/uploads/2013/10/Slutresultat_20131.pdf

  Snart får vi se var tredjelaget hamnade! :)

 3. Tråkigt för tävlingen och speciellt för Linné. Lider med dem och arrangören.
  Vad gör jag av min bronspeng? Kan någon adressen till Tammerfors?

 4. Om vi vet vem som sprang sträcka 5C och vad den hade för bricknummer så kanske vi kan få ett resultat för tredjelaget också. Ingen felstämpling på 24 av löparna i alla fall. :) Har någon mailat 25manna?

 5. Vi har mailat arrangörerna bricknumret för den som sprang sträcka 5-4 och bett dem återkomma om dom har några ytterligare funderingar kring bricknummer för 3:e laget.

 6. Nu kom svaret också. Lag 3 godkända på en preliminär placering 185. Bra jobbat löpare, ledare och resultatteamet som lyckades reda ut det!

 7. De ”officiella” resultaten och mina privata noteringar stämmer inte överens! Det skiljer på 3-4 minuter i en del växlingstider.

  Jag vill dock påstå att mina är korrekta eftersom jag var klistrad vid mållinjen under i stort sett hela tävlingen och har ”live”-tider på alla Tunalöpare jag såg…
  Till nästa gång får vi ta med egen sträcktidsprinter och samla in tider för våra löpare ;) som extra backup.