Tove skänker Hejapriset till Stora Tuna OK

Efter alla fantastiska framgångar under fjolåret blev Tove utsedd till Årets kvinnliga idrottare 2021 på Idrottsgalan.
I och med utmärkelsen fick Tove även chansen att tillsammans med Svenska Spel skänka 50 000 kr till valfri förenings ungdomnsverksamhet.


Valet föll mycket glädjande på Stora Tuna OK!


-Det känns jättekul att kunna bjuda tillbaka till Stora Tuna OK, kommenterar Tove valet av förening och lyfter att klubbens ungdomsverksamhet betytt mycket och givit henne många roliga upplevelser.

Läs mer vad Tove säger på Svenska Spels hemsida.

Tove korsar mållinjen som världsmästare på VM-medeldistansen under i Tjeckien 2021. Foto Sara Malmborg, Orienteringsmagasinet

Såhär kommenterar klubbens representant Anna Jöhnemark den välkomnande gåvan:


-Vi i Stora Tuna OK är så otroligt stolta över Tove! Hon är verkligen en värdig vinnare till priset. Med sin glöd för orienteringssporten och med sin vilja att alltid utvecklas har Tove utfört närmast ofattbara idrottsprestationer och hon är en fin förebild för oss alla.


-Att Tove väljer Stora Tuna OK:s ungdomsverksamhet som mottagare av Hejapriset betyder enormt mycket, vi är alldeles omtumlade! Stödet är väldigt välkommet för det ger oss möjlighet att fortsätta jobba för att så många ungdomar som möjligt ska hitta till och vilja fortsätta med sporten. Vi ska tillsammans med våra fina ungdomar och ungdomskommittén noga fundera på hur pengarna kommer till bäst nytta. Vi vet att Tove själv uppskattade läger och tävlingsresor som ungdom så det ligger högt på prioritetslistan. Varmt tack till Tove och till Svenska Spel!

Ett gäng av klubbens ungdomar vid ett läger i Leksand i somras. Hejapriset kommer underlätta möjligheterna till änne fler läger- och tävlingsresor framöver.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av