Dags att leta checkpoints!

Nu är det snart dags för årets stora friskvårdssatsning med karta – hittaut! Under perioden 14 maj till 10 oktober kan du leta checkpoints i parker och närområden runt Borlänge och vinna fina priser.

Helgen den 14-16 maj kommer Hittaut-kartan att delas ut gratis till alla hushåll i Borlänge och det är fritt fram att leta checkpoints – 90 st sitter ute från början och ytterligare checkpoints sätts ut i extrasläpp den 15 juni, 15 juli och 15 augusti. De flesta checkpoints är lätta att hitta, så tipsa vänner och bekanta att ge sig ut. Det går att använda både kartan och appen. Många checkpoints kan också nås på hjul med cykel, barnvagn eller rullstol.

Hittaut är ett samarbete mellan Borlänges tre orienteringsklubbar Domnarvets GoIF, Stora Tuna OK och Kvarnsvedens GoIF OK. Kartan har tagits fram genom en stor ideell insats av projektgruppen, i ett tätt samarbete mellan klubbarna.

Huvudpartners är Borlänge kommun, Tunabyggen och Borlänge Energi. Det finns också ett antal mindre sponsorer.

Vi hoppas att Hittaut ska leda till förbättrad folkhälsa och rörelseglädje, inte minst i corona-tider. Vi tror också att flera upptäcker kommunens närområden och får ett ökat intresse för orientering som idrott. Målet är att minst 1000 personer ska ha registrerat checkpoints på hemsidan för Hittaut. Alla har chansen att vinna fina priser till ett värde av över 20 000 kr, som kommer att lottas ut. För varje besökt checkpoint ökar chansen att vinna!

Vill du hämta en extra karta, så besök något av våra utlämningsställen:
Borlänge kommuns servicecenter, Tunabyggens kontor, Intersport, Stora COOP, ICA Nära Domnarvet, Cykelcentrum, Friskis & Svettis och ICA Kvarnen.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av