Nu pågår planering för Hitta Ut

Två månader återstår innan vi kör igång och vi är nu inne i en intensiv period av planering för årets stora friskvårdssatsning i Borlänge – Hitta Ut.

Projektet drivs gemensamt av Borlänges orienteringsklubbar och ska resultera i en stor karta och en app med ett 100-tal checkpoints, som kan användas vid promenader, cykling, löpning mm. Lansering ska ske under Borlänge kommuns friluftsvecka kring den 17 maj.

Konceptet ”Hitta Ut” har tagits fram av Svenska Orienteringsförbundet och använts framgångsrikt i ett 50-tal kommuner i Sverige. Det har satt både gamla och unga i rörelse. Läs mera om upplägget här: www.orientering.se/provapaaktiviteter/hittaut/

Före starten i maj kommer också mer lokal information att dyka upp på vår egen hittaut-sida: www.orientering.se/provapaaktiviteter/hittaut/borlange/

Vi hoppas för Borlänge att det ska leda till förbättrad folkhälsa och rörelseglädje, inte minst i corona-tider. Större användning av kommunens närområden och ökat intresse för orientering som idrott. Alla kan delta utan behov av dyr utrustning. Flera checkpoints kan även nås med barnvagn, rullator, rullstol eller cykel. Kartan kommer att delas ut gratis till alla hushåll i Borlänge och genom utlämningsställen.

För Stora Tuna OK är det följande personer som deltar i projektgruppen: Joakim Svensk (karta), Ulf Löfgren (markfrågor), Torbjörn Ottosson (checkpoints), Håkan Rystedt (sponsring) och Leif Åkerblom (projektledare). Finansiering kommer att ske genom Borlänge kommun och lokala sponsorer.

Kom gärna med förslag på företag som kan vilja köpa en annons på kartan. Vi återkommer med mera information löpande!

Hälsningar

Projektgruppen för ”Hitta Ut” 

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av