Hitta Ut i Borlänge

I samarbete med Kvarnsveden och Domnarvet kommer Stora Tuna OK att arrangera Hitta Ut i Borlänge under 2021.

Konceptet Hitta Ut är framtaget av Svenska Orienteringsförbundet och har under flera år bedrivits med framgång på ett 50-tal orter i landet – inte minst under det gångna ”pandemiåret” som fått folk att i stor utsträckning söka sig ut i naturen för rekreation.
Det liknar tidigare koncept som TRIM och Naturpasset med fasta kontroller som kan besökas vid valfri tidpunkt. Hitta Ut har vidareutvecklat dessa produkter och erbjuder gratis karta och en större synlighet via både webb och mobillösningar.

Vi står nu i startgroparna för att inleda arbetet med att genomföra vår del av arrangemanget, vilket förutom förberedelsearbete innebär ansvar för 50 s k checkpoints på Tjärnaberget och valda delar av tätorten. Kontrollerna markeras med stolpar i terrängen och deltagarna kan registrera sina besök på webben eller via en speciell HittaUt-app. I appen kan man också få tillgång till en digital version av kartan.

I arbetet med att välja ut kontrollpunkter i lämpliga områden behöver vi nu någon eller några som är villiga att ta det ansvaret. Samarbete med kartgruppen (Joakim Svensk) och övriga klubbar är en förutsättning för ett lyckat genomförande.

Är du intresserad eller bara vill veta mera kan du kontakta Leif Åkerblom.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av