10-milaläger i Stockholm

I början av maj nästa år kommer 10-mila åter igen på besök till Stockholm norra delar och närmare bestämt Livgardets övnings- och skjutfält i Upplands-Bro, där tävlingen så sent som 2015 ägde rum. Stora Tuna siktar åter igen på att ha 3 damlag och 3 herrlag på startlinjen den 2:a maj.

Klubben har den gångna helgen startat sina förberedelser på allvar genom ett 10-milaläger med mycket fokus på teknik och nattorientering. Det milda vädret hade gjort sitt och den lilla snön var borta.

Efter några återbud och sena anmälningar var det tio stycken som tog sig an lägrets första träning i form utav en trevlig kontrollplock i välbekanta Södra Törnskogens naturreservat.

Kontrollplocken i Törnskogen.

En trevlig OL-distans gemenfördes på lördag förmiddag.

När mörkret lagt sig på lördagseftermiddagen var det dags för helgens mest relevanta och skarpa pass, nämligen en masstart med bland annat IFK Lidingö och OK Denseln. Många gulklädda visade fram fötterna och bjöd på offensiv orientering som lovar gott inför våren.

Ängsjö friluftsgård var platsen för söndagens träning som bestod av OL-intervaller eller OL-distans efter eget önskemål. Förhoppningsvis har vi fått med oss något bra att ha i bagaget i de fortsatta förberedelserna under vinter och vår.

Emil, Mattias och Markus förbereder sig för söndagens träningspass.

Med på lägret var Viktor, Jesper, Henrik J, Emil, Joakim, Olle, Erik L, Henrik L, Markus L och Mattias M.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av