USM lång – brons till Mattias

Mattias Östberg tog idag brons då USM långdistansen avgjordes, grattis!

I dag var det dags för den andra och sista individuella distansen under ungdoms-SM i Oskarshamn. Långdistans stod på programmet.

För gårdagens segrare Mattias Östberg så började loppet idag med en miss på första kontrollen. Det var en flack, snabblöpt terräng med ganska mycket detaljer som mötte löparna. För att sprida löparna så var det i år en diamant från tredje kontrollen. För Mattias så kom det ytterligare bom på 5:e och 16:e. Det blev någon miss för mycket för att kunna hota TSOK´s Arvid Björk som gjorde ett rent lopp. Men en tredje plats är mycket bra det också, även om ”Matte” kanske har svårt att glädjas över det direkt efter loppet. Banan ses nedan:

H16 banan var en teknisk utmaning.
Lovisa Mases ses här efter att ha gjort ett jämnt och bra lopp som gav 35:e plats. Bra Lovisa!

För våra två H15 killar Viktor Norberg och Jakob Carlsson så var det idag Jakob som var bäst av de två. Jakob kom 43:a av 121 deltagare. För Viktor så var det ingen höjdardag, han var utanför kartan och tappade nästan en kvart till 2:an. Men det var starkt att fullfölja loppet efter den trista starten.

H15 segraren Marcus Stenebo visar prov på fin teknik! Marcus var med på Tuna Ting i augusti. Det var nog bra förberedelser för Attundakillen.