USM guld sprint till Mattias Ö!

Södermanland, Västergötland, Stockholm och Dalarna var distrikten som tog hem gulden när ungdoms-SM inleddes med sprint i Oskarshamn på fredagseftermiddagen.

Och i vanlig ordning var det sprinten som var först ut. Ett ungdoms-SM är för de allra flesta deltagarna första gången de får testa på att vara i karantän före start, och dessutom förstart innan det är dags att ge sig iväg mot den första kontrollen.

I den äldsta pojkklassen blev det dubbelt Dalarna där Mattias Östberg mycket glädjande vann med 15 sek före Albin Gezelius från Mora. Ett stort grattis Mattias!

Mattias Östberg vann USM Guld på sprint 2019!

– Jag har gjort ett bra lopp. Jag gjorde någon liten miss och var lite osäker på något ställe så att jag fick stanna upp. Det gjorde att jag inte riktigt fick ut allt i löpningen. Men jag är väldigt nöjd med att det räckte till seger. Ett guld på USM har varit målet den här säsongen, och det gör att jag kan slappna av lite till långdistansen i morgon, säger Östberg.

Överst på prispallen!
2:an i H16 Albin G´s väg genom sprinten.
Lovisa Mases kom 57:a av 124 löpare i D15. Bra jobbat!
Viktor Norberg kom 42:a i H15. Det ser ut som att Viktor haft bra fart men en bom på andra kontrollen gjorde att en plats bland de 20 försvann. Bra kämpat oavsett!
Jakob Carlsson i orange ses här med Viktor, båda sprang H15. För Jakob så blev sprinten ett hackigt lopp med 4 bommar. Farten ser ut att ha varit riktigt bra. Resultatmässigt så blev det en 73:e plats.

Tunaresultat

Imorgon är det dags för långdistansen!

Alla bilder tagna av Lena Mases.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av