SM Medel – 3 medaljer!

Det blev ett Guld till Tove Alexandersson och två silver till bröderna Emil och Viktor Svensk då SM medeldistansen genomfördes i Hälsingland.

Topp 3 SM medel damer 2019; Elin Månsson, Tove Alexandersson & Lina Strand. Foto: Stefan Månsson
Topp 3 i H18; Viktor Svensk (2:a), Axel Elmblad (1:a) och Philip Carlsson (3:a).
Emil Svensk kom 4:a på VM medeldistansen och nu tog han silver på SM medel. Foto: Rikard Claesson från Oringen E4.
Inledningen av D21. Otroligt detaljerad och stenbunden terräng. Röd=Tove, Blå=Elin M, Grön=Lina S.

Tove inledde lite knackigt men tog över ledningen från 5:an och vann sedan med 2.33 min. Men eftersom Tove springer 30 sekunder snabbare än de andra tjejerna per kilometer, åtminstone i den här terrängtypen, så kunde hon vinna tämligen enkelt trots den lite struliga inledningen. Det var en lång finalbana med 38 min segrartid. Stora Tuna hade ytterligare två D21or i A-finalen, Magdalena Olsson kom 21:a & Frida Sandberg 27:a. Magda gjorde en stor miss på 2:an men visade på stark löpform. Frida var sjuk förra helgen men kunde glädjande nog bli frisk till denna helg!

D21 del 2. Röd=Tove, Blå=Elin M, Grön=Lina S.
H21 del 1. Grön=Emil (2:a), Aqua=Joakim (10), Blå=Olle (15), Röd=Jesper (23)

H21klassen dominerades av Gustav Bergman men Emil Svensk gjorde ett starkt lopp och kom stark 2:a. Även Joakim Svensk visade prov på bra form och att han trivs i denna steniga och svårorienterade terräng. Joakim kom 10:a. Olle kom 15:e och Jesper 23:a. Henrik Johannesson stod över medeldistansen för att koncentrera sig mot stafetten.

Tilda Östberg kom fin 6:a i D18 och Ronja Hugg fin 8:a i D20.

Resultat alla tunalöpare

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av