SM Lång – 4 medaljer!

När Svenska Mästerskapen på långdistans avgjordes idag i hälsingska Segersta så visade Tove Alexandersson mästarklass! Segermarginalen blev 12 minuter över den drygt 12 km tuffa banan.

Tove mot mål efter 91 min orientering. Foto: Lars Rönnols

– Det var riktigt klurigt både orienteringstekniskt och vägvalsmässigt. Det gällde verkligen att fokusera hela vägen för att inte göra några misstag. Jag kände att jag började bli lite trött i huvudet mot slutet av loppet. Det gjorde att det blev ett lite onödigt misstag, säger Alexandersson som lämnade VM i Norge för en månad sedan med tre guld på lika många lopp.

Under hösten är det stora målet avslutningen av världscupen i Schweiz (om knappt två veckor) och Kina (i slutet av oktober):

– Det är många sprinttävlingar där så jag har haft mer fokus på sprinten efter VM. Men SM är alltid kul med bra banor och rolig orientering, säger Alexandersson.

Att Tove nämner misstag ovan är svårt att förstå då man titta på sträcktiderna. Hon vann 16 av 21 sträckor och sämsta sträckplaceringen var 4:e plats…

Viktor Svensk vann H18 i suverän stil, 3.22 min före tvåan. 55.13 på 8,37 km. Imponerande!
Foto: Rikard C från Dalatouren dag 2.

Viktor Svensk är 18 år och har redan massor med stora segrar. Jukolaseger, 9 st individuella SM guld med USM inräknat och ytterligare 2 Guld i SM stafett. På junior VM i Danmark i somras så kom Viktor på 15:e plats på lång och 6:e plats på medel. Viktor studerar vid orienteringsgymnasiet i Sandviken.

Röd färg – Viktor Svensk 1:a, Grön färg – Samuel Pihlström 2:a. Högerklicka kopiera bildadress så fås en större kartbild.

Av GPS spåret så kan man se hur rakt och bra Viktor springer banan igenom. Samuel tog liknande vägval och gjorde också ett fint lopp.

Ytterligare två medaljer
Tilda Östberg (D18) fick en skada i ljumsken efter oringen som satte stopp för löpträning under en månads tid men nu lagom till SM så fungerar benet bättre igen. Under dagens långdistans så var det Hanna Lundberg, Alva Sonesson & Tilda Östberg som var i en egen klass. Nedan ses deras väg genom den steniga Segerstaterrängen.

D18 SM Lång. Orange=Tilda Ö, Grön=Alva S, Lila=Hanna L. (Högerklicka kopiera bildadress så fås en större kartbild. )
Tilda Östberg kom fin 3:a i D18-klassen på SM långdistansen i Segersta.

I D20 så blev det ytterligare en glädjande bronsmedalj till klubben. Ronja Hugg (19) gjorde sin bästa insats hittills i karriären då hon kom 3:a i D20. Hennes tidigare främsta SM placering är 7:e platsen från långdistansen ifjol. Juniorvärldsmästarinnan på medeldistans, Isa Envall, vann den 8,4 km långa banan på 73.38 min. Ronja var 4 min från guldet.

Röd= Isa, Blå= Vilma, Grön=Ronja. En nyckel för att Ronja skulle ta bronset var det utmärkta genomförandet till 8:e. (Högerklicka kopiera bildadress så fås en större kartbild. )
Ronja Hugg tog karriärens första SM medalj i sitt gamla hemdistrikt Hälsingland.
Bild från Dalatouren Foto: Rikard C

I H21 så blev inte några medaljer. På förhand så var förstås Emil en tänkbar medaljör. Men Emil hade inte dagen och kom 16:e, faktiskt sämst placerad av de fem tunakillarna. Olle var den starkaste för dagen och hade fart för medalj men det blev för många tidsförluster längs banan. Olle kom klart godkänd 9:a. Segrare blev Gustav Bergman. Henrik Johannesson kom 11:a, Jesper 13 och Joakim 15:e. Bra jobbat killar!

Tunaresultat

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av