3:e raka SM guldet i Stafett!

Anton Sjökvist har idag skrivit rapport om SM stafetten.

Från vänster: Emil Svensk, Olle Kalered & Henrik Johannesson. Foto: Peo Svensk.

Stora Tunas herrar vann idag SM-stafetten för 3e året på rad. Denna gången med en ny laguppställning.
Det var förstaårssenioren Henrik Johannesson som fick uppgiften att springa förstasträckan i det starka laget, och som han gjorde det. Henrik var i tät från start och kunde med lugn och metodisk orientering, och snabba ben, dra sönder fältet och skaffa sig en lucka på halvminuten ner till klungan bakom. Viktigt var också att Henrik skapade ett större avstånd till flera andra starka lag.

Olle Kalered gick alltså ut i en ensam, liten, ledning på andrasträckan. Han sa själv att han sprang lugnt, fokuserade på sin orientering och väntade på att de andra skulle komma ifatt. Men som alla vet så är Olle extremt bra på att springa lugna träningspass fort. Så Olle drygade därmed ut ledningen och kunde växla ut Emil Svensk med nästan 3 minuters lucka ner till OK Ravinen.

Emil Svensk har avgjort SM-stafetten 3 gånger förut. Och i år fick han det bästa utgångsläget hittills. Han kompenserade för några misstag med ruskigt snabba ben, och kunde på slutet kontrollerat löpa in laget till en säker seger. Ca 2 minuter före OK Ravinens Gustav Bergman.

Henrik Johannessson, Emil Svensk & Olle Kalered mot en suverän seger! Foto: Sven Alexandersson.

Tunas andralag gjorde också en bra stafett. Jesper Svensk och Anton Forsberg orienterade stabilt och Joakim Svensk genomförde en fantastisk slutsträcka. Joakim plockade 11 placeringar, tog in 1,5 minut på täten och förde in andralaget som 7a och klart bästa andralag.

Även Tunas Damseniorer verkade trivas i Hälsingland.
Magdalena Olsson sprang som vanligt en stabil stafettsträcka. Hon växlade en bit bakom ledande Eksjö SOK, men var i närheten av flera av favoritlagen.
Även Frida Sandberg sprang bra på sin andrasträcka, hon plockade sina gafflingar på ett bra sätt, och det går knappt att se några tidstapp på GPS-spåret. Hon växlade ut Tove Alexandersson 6.56 från täten, men i ett bra slagläge för att slåss om en pallplats.

Tove sprang som Tove gör, grymt bra. Hon plockade rejält till varvningen, där hon varvade som fyra och såg 2 lag framför sig. På den sista slingan malde hon ner Tisaren och Lidingö och kunde springa in som tvåa med dagens klart bästa sträcktid.  

Tove suverän under SM stafetten! Foto: Sven Alexandersson.

Stora Tunas damjuniorer gjorde också en fin tävling.
Årets två nyförvärv i Ronja Hugg och Maja Mörth sprang de 2 inledande sträckoran, och kunde skicka ut Tilda Östberg som 6a. Tilda gjorde en bra sträcka, och kunde spurta ner IKHPs andralag och därmed springa i mål som 5a, riktigt bra!

Tunas herrjuniorer tävlingen riktigt starkt. Sen blev det lite för många misstag, och en snöplig felstämpling som förstörde dagen. Men det blev oavsett en riktigt fin dag för de gulklädda, som alltså fick med sig flera medaljer och ännu flera Löv hem från Hälsingland.

Resultat

Fotnot: Emil Svensk har under året vunnit SM sprintstafett, Jukola, VM stafett och nu SM Stafett. En helt fantastisk stafettlöpare!

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av