VM Guld Lång 2019 – Tove vann!!

Tove Alexandersson vann sin 4:e raka titel på VM Långdistans!

I dag avgjordes de första finalerna på VM i orientering i norska Östfold. Och det blev svensk succé på damsidan.

Storfavoriten Tove Alexandersson motsvarade de högt uppskruvade förväntningarna och vann guldet på långdistansen. Hennes fjärde raka på distansen.

– Det känns underbart att lyckas pricka formen till den dag som jag sett fram mot under så lång tid. I dag var det mer löpbetonat och inte alls det som jag hade förberett mig för. Jag hade trott att det skulle bli mycket mer löpning i tung norsk skog. Nu blev det klart mer lättlöpt och jag är glad över att jag lyckades hålla fokus här och nu genom hela banan, säger Tove Alexandersson som vann med över sex minuters marginal till tvåan Lina Strand.

– Jag har genomfört ett riktigt bra lopp. Lina har varit jättestark hela året och jag är så glad att hon lyckas prestera så bra att hon tar äntligen tar sin första individuella medalj, säger Alexandersson.

1) Tove Alexandersson, Sverige, 1.09.00, 2) Lina Strand, Sverige, +6.16, 3) Simona Aebersold, Schweiz, +6.50.
Övriga svenska placeringar:
6) Karolin Ohlsson, +10.14, 9) Sara Hagström, +11.25

I herrtävlingen så vann Olav Lundanes sitt fjärde raka guld på distansen. 2:a kom junioren Kasper Fosser, mycket imponerande. För Emil Svensk så blev det inte det vi trodde på förhand, en kamp om guldet. Istället så blev det en 13:e plats. Han hade å sin sida riktigt bra fart på benen och hade också en tidig ledning. Men en rejäl bom på den femte kontrollen saboterade dagen helt.

– Jag missade fjärde lite och sedan slarvade jag på utgången från fjärde, sedan var jag helt borta, helt lost. Tiden rann iväg ordentligt där, säger Svensk.

Resultat

1) Olav Lundanes, Norge, 1.30.09, 2) Kasper Fosser, Norge, +1.39, 3) Daniel Hubmann, Schweiz, +2.58.
Svenska placeringar:
8) Albin Ridefelt, +6.02, 12) Gustav Bergman, +6.37, 13) Emil Svensk, +7.34

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av