Junior-VM Silver till Tilda!

Tilda Östberg (2:a), Eline Gemperle (1:a) & Grace Malloy (3:a).

Under den första tävlingsdagen i Silkeborg (Danmark) så avgjordes sprinten med 156 deltagare i damklassen. Stora Tuna hade tre löpare på plats: Tilda Östberg (18), Viktor Svensk (18) och Alina Palcau (19).

Svensk orientering skriver:
Ett oprövat svenskt landslag levererade direkt. Det blev två blågula orienteringssilver när juniorvärldsmästerskapen i Danmark under söndagen inleddes med sprint. JVM-debutanterna Tilda Östberg och Samuel Pihlström, (OK Landehof), var ansvariga för denna premiärsuccé.

– Jag är verkligen nöjd med mitt lopp och har inte gjort något misstag, säger Tilda Östberg.

Östberg, som bara var tre sekunder bakom segrarinnan Eline Gemperle från Schweiz, tycker att det var ett klurigt sprintlopp där det gällde att fokusera hela vägen. JVM-silvret blev en fin fortsättning på hennes suveräna sprintsäsong som även inkluderat ett individuellt SM-guld i D18-klassen samt ytterligare ett SM-guld i sprintstafett.

Vi i Stora Tuna är grymt imponerade över ditt fina lopp och detta toppenresultat, särskilt då det är första gången som du springer Junior-VM och särskilt då du har två år kvar i klassen. Därmed inte sagt att det är överraskande, vi vet din kapacitet såväl fysiskt som tekniskt på sprint! Ett stort grattis Tilda!

Tilda Östbergs väg fram till silvret!
Tilda med silvermedaljen!

För Viktor Svensk så gick det också bra, Viktor kom 14:e +35 sek fram till Australiensaren Ashton Key. Även Viktor är 18 år men till skillnad från Tilda så har han erfarenhet från Junior-VM i Ungern från ifjol. Utan att ha pratat med Viktor så tror jag mig att han är ganska nöjd med detta resultat och hans lopp ser bra ut, se nedan. Jag tror att Viktors möjligheter att nå ännu bättre resultat finns på medel och långdistansen.

Viktor kom 14:e på Junior-VM sprint i Danmark idag!

För Alina Palcau så gick det bra, hon kom 27:a. Bra sprungit!

Junior-VM fortsätter med långdistansen redan imorgon. Vi önskar våra tre representanter lycka till med kommande lopp!

Resultat

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av