Årets sommar/fjäll-läger

Det har kommit in en lägerrapport från Olle Kalered!

Förra veckan gick det årliga sommar/fjäll-lägret av stapeln. Denna gång styrdes kosan mot Rauland som ligger ca 3h väster om Oslo. Det Rauland är mest känt för, i alla fall i orienteringskretsar, är att junior-VM avgjordes där 2015. Med andra ord så fanns det goda möjligheter till bra orienteringsträning. Närheten till både berg, mossar och fjäll gav även bra möjligheter till fina löprundor.


Hela veckan bjöd (som lovat) på fantastiskt väder. På bilden Jocke, Matte och Jesper.
Många långa och fina löpturer blev det. Här ses Olle leda trupperna (på bilden även Matte och Jonas) upp mot Gaustatoppen. En fin stigning på 1600 höjdmeter.
Matte nästan uppe på toppen. Eftersom ett litet misstag begicks och vandringsleden tappades bort så blev det lite stenklättring en bit.
Med från Gaustatoppen valde Joakim, Amanda med flera att ta tåget som går i en sprängd tunnel inuti berget.
Norge är ett skidtokigt land, vilket gjorde att vissa (på bilden Astrid, Matte Ö och en norrmann) tog chansen att uppleva även den kulturen på riktigt.
Tränas det mycket så måste det fyllas på med energi.
Lägermästerskap med efterföljande livelox-analys
Som sagt vackert väder och vacker natur, på bilden Mattias M och Anton S.
Även lite kultur hanns med. Här syns hängbron nedanför vattenkraftverket i Vemork. Mest kännt för den före detta tungvattenfabriken som tidigare låg där och var ett strategiskt viktigt mål under andra världskriget.
Eftersom Hampus var med på lägret (och för att norrmän förutom skidor även är tokiga i schack) så blev det en del schack-spelande. Här har Mattes motståndare gjort ett, vad det verkar som på Jespers reaktion, riktigt snille-drag.
Svalkande vadning i den heta sommarvärmen.
Erik B, en nöjd lägerdeltagare!

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av