SM Ultralång – 2 segrar!

Årets SM-ultralång blev en rejäl utmaning. Tuffa banor och dessutom temperaturer upp emot 30 grader. Klubben tog dubbla guld genom att Olle Kalered vann H21 klassen och Viktor Svensk vann H18!

Ultralång är som bekant orienteringens verkliga uthållighetsprov. Och årets svenska mästerskap på distansen blev definitivt inget undantag. Det var tryckande högsommarvärme över Voxna i Hälsingland där årets upplaga avgjordes. Det gjorde att de tävlande fick slita rejält för att ta sig runt de utmanande banorna.

I herrseniorklassen var det Stora Tunas Olle Kalered som var starkast, och han tog därmed sitt första individuella SM-guld sedan ett sprintguld som junior.

Olle Kalered mot SM Guld i H21! Ett stort Grattis!

– Jag gjorde ett rejält misstag i ett nygallrat område och där trodde jag att guldet var kört. Men sen såg jag aldrig någon och jag tänkte att jag borde komma ikapp någon väggad löpare, så jag var lite fundersam. Jag har inte sett någon de sista två timmarna, säger Kalered som varit bland de fyra bästa alla gånger som han sprungit SM-ultra.

Nu kom så äntligen guldet. Silvret gick till Filip Dahlgren, Hagaby. Vi som ser Olle i den dagliga träningen vet hur mycket hård träning som ligger bakom denna seger. Så det är en mycket välförtjänt framgång för Olle.

I H18-klassen var Viktor Svensk starkast.
– Jag har tuffat på i mitt tempo. Jag fick en lucka till tvåan, men sen gjorde jag en bom och då var Samuel (Pihlström, som tog silver) ikapp. Jag avvaktade fram till långsträckan på vägen hemåt och då höjde jag tempot, säger Svensk som tog sitt andra raka guld på den ultralånga distansen.

Övriga H18 killar kunde inte matcha Viktor Svensk under SM ultralång. Grattis Viktor!

Ronja Hugg kom fin 4:a i D18, Anna Mårsell kom 7:a och Frida Sandberg kom 15:e.

Alla Tunaresultat

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av