SM Sprint 2019

Idag har det avgjorts SM i Sprintorientering i Hudiksvall. Klubben hade 9 deltagare i finalen. Dessa fantastiska idrottare erövrade 1 guld och 3 silver. Resterande 5 löpare placerade sig på platserna mellan 8 och 22. Mycket bra gjort av er alla!

Guldet gick i D18 till Tilda Östberg (18) som behövde 12.04 för att klara av de 2070 metrarna. Segermarginalen blev 14 sek vilket är en klar marginal i sprintsammanhang. Grattis till segern Tilda! Visst var väl detta din första individuella SM seger som junior? ”Tack så mycket! Jo precis det var min första individuella seger, riktigt kul! Det var länge sedan det blev en seger så det kändes skönt!” Hur var ditt lopp? ”Gjorde ett bra lopp också förutom en miss efter varvning på 15 sek, då var jag orolig att segern var borta”

För Tove Alexandersson (26) så blev det ett silver denna gång. Segrarinna blev Karolin Ohlsson som var 22 sek före Tove. På sträcktiderna så kan man se att dessa båda höll liknande tempo men att Tove verkar ha tappat lite tid till 5:e samt till 14:e kontrollen.

Viktor ”Vicke” Svensk (18) kom alltså även han 2:a efter Samuel Pihlström från OK Landehof som verkar behärska sprintorientering mycket bra. Viktor berättar: ”Det var ett knackigt lopp. Jag började med att göra två små misstag direkt på tvåan och trean. Efter det så kom jag aldrig in i det igen, tappade bort mig på ganska många sträckor så fick stanna till. Det var ett ganska bra sprintområde, intensivt ibland men även några sträckor där jag kunde sträcka ut lite mer. Det fanns även många extra staket och avstängda gator så det var en bra bana.” Är du nöjd med silvret? ”Nja, är väl inte supernöjd men det är mer att jag inte fick till det lopp jag ville. Samuel var helt klart bättre idag.”

Emil Svensk (25) var endast 3 sek från guldet i H21 men fick denna gång nöja sig med silvret. Segern gick till Martin Regborn, han brukar prestera mycket bra på sprint. Är du nöjd med loppet? ”Jodå, det var ett bra lopp, ett dåligt vägval i början mot 6:e kontrollen. Men i övrigt så var det ett solitt o-tekniskt arbete.” Har du förberett dig speciellt för sprint-SM? ”-Haha, nepp, väldigt oförberedd på sprint.”

Anton Sjökvist tog sig in på topp 10:e med en 8:e plats 42 sek efter. Även Jesper Svensk gjorde en fin insats i H21 med 19:e plats 1.16 min efter Regborn. Henke Johannesson kom placeringen efter Jesper på plac 20.

Ronja Hugg kom fin 12:a i D20 i sin före detta hemort. Fram till segrarinnan Lisa Jonsson Nordin fattades det 71 sek.

Jonas Carlsson (17) kom 24:a i H18 där Pihlström vann. Det ser ut som att Jonas gjorde några småfel längs banan men ändå ett helt okej lopp!

Alla tunaresultat

Imorgon är det dags för SM Sprintstafett.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av