Jukola 2019 – seger!

Från vänster: Anton Sjökvist, Viktor Svensk, Joakim Svensk, Emil Svensk, Olle Kalered (skymd), Henrik Johannesson och Jesper Svensk. Foto: Lars Rönnols

Vid Kangasala Jukola 2019, några mil SÖ om Tammerfors, kom den riktiga fullträffen för det unga starka Tunalaget med 4 bröder Svensk, Anton Sjökvist, Henrik Johannesson & Olle Kalered. De två sistnämnda fostrade i Ronneby OK respektive OK Skogspojkarna/Denseln.

Jesper inledde på bästa sätt genom att växla som 4:e lag. På bilden nedan så var han helt först vid den tredje sista kontrollen.

Ensam i tät precis före mål, men en lite båge mot nästasista och så kom de andra förbi. Foto: Lars Rönnols

Henrik Johannesson var först uttagen på sträcka 4 men han ville ha den längre 2:a sträckan och så blev det. Henke kändes oerhört trygg i sin uppgift på förhand och trots stenhårt motstånd i tätklungan med Anders Nordberg, Hans Peter Mathisen & Björn Ekeberg så löste han uppgiften genom mycket stabil orientering.

Till vänster ses Henrik som just växlat ut Olle som 3:e man på str 3. Foto: Lars Rönnols

Olle Kalered fick precis som på 10mila den längsta nattsträckan. Olle berättade i klubbstugan ikväll om hur han den sista timman före uppgifter som denna upplever obehagliga ångestkänslor där tankar som ”varför utsätter jag mig för detta”. Det är ett tydligt tecken på att han har höga krav på sig själv. Hittills så har Olle alltid levererat när det gäller stafetter och så även denna gång. Jämfört med 10mila så var det gafflade banor denna gång. Fram till den 11:e kontrollen så höll Olle och Tyrvings Torgeir Nörbech i taktpinnen. Sedan kom Johan Högstrand ikapp och det var efter sträcka 3 5 lag som växlade inom 25 sekunder. Olle växlade som 2:a 6 sek efter Nörbech.

Olle tackar Nörbech för fint ”samarbete”?! Foto: Lars Rönnols

Joakim Svensk fick för en gångs skull springa den kortaste sträckan. Han gjorde det alldeles perfekt med stabil orientering och bra fart loppet igenom. Det var Olle Boström, Vetle Ruud Bråten och en bit in på loppet även Johan Runesson som var tätkvartetten.

Här ses Jockes mycket fina lopp!
Joakim in som delad 3:a efter fyra löpta sträckor! Foto: Lars Rönnols

Den yngsta brodern Svensk, Viktor (18) och Mikko Eerola gasade ifrån bröderna Westergård inledningsvis. Men så kom Tunalagets största misstag på den 4:e kontrollen. 2 min tog det för Viktor innan han fann kontrollen samtidigt som IFK Göteborg och Tyrving var ikapp igen. Några tveksamma kontroller följde för Viktor innan han på riktigt fann flytet igen och kunde få ut hela sin enorma kapacitet och lämna Westergård efter sig igen och växla som 2:a 1.13 min efter Tampereen Pyrintö.

Blå= Viktor, Röd=Eerola
Viktor mot mål i en vansinnigt hög fart! Foto: Rikard C

Anton Sjökvist löpte största delen av loppet tillsammans med Andreas Kyburz (Tyrving). De kom ikapp Tampereen Pyrintö när Aleksi Niemi missade på den 9:e kontrollen. Anton gjorde ett misstag på knappa minuten på 10:e men i övrigt ett bra lopp!

Sjökvist och Andreas K i stenhård spurt efter 6:e sträckan. Foto: Lars Rönnols.

Så var det då äntligen dags för Emil att få det utgångsläge som vi vet att han älskar. För Emil är lite av en humörlöpare, när han får läget då kan nästan inget stoppa honom! Att Emil är stark det visste Matthias Kyburz och Florian Howald redan på hörhand. Men de blev påminda då han klev på uppför hygget mot 4:e… Emil gled från Matthias där de hade olika gaffel vid 9:e. Trots att det blev flertalet bågar och mindre missar så var Emil överlägsen dessa superstarka Schweizare och han kunde föra klubben till den första Jukolasegern för klubben i den 71:a kavlen.

Ljusblå=Emil, Lila=Tyrving, Röd=TP
Den röda kavlen är i hamn och överlyckliga klubbkompisar blir en av få svenska vinnare av Jukola! FANTASTISKT! Foto: Lars Rönnols.

För Stora Tuna Lag 2 så gick det bra inledningsvis med de starkaste löparna på sträcka 1 Pommer och 2 Anton Forsberg. Sedan så hade Andrey en sämre dag tekniskt på den tredje sträckan. Sedan så gjorde vi alla vad vi kunde och kom godkänd 79:a.
Resultat

Lag 2: Övre raden: William Pommer, Anton Forsberg, Andrey Lamov, Mattias Mårts
Nedre raden: Jonas Carlsson, Rikard Claesson, Stepan Mudrak

Damerna fick tyvärr svårigheter på den första sträckan med unga Tilda Östberg. Sedan så gjorde Magdalena Olsson, Julia Jakob och Tove Alexandersson strålande insatser och laget kom på 13:e plats.

Tilda, Magdalena, Julia och Tove.


Damernas andralag gjorde vad de kunde och kom 72:a.

Frida Sandberg, Maja Mörth, Ronja Hugg och Florence Hanauer.

Resultat

Bilder ses här

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av