Swedish League avslutningen 2019


Efter fem grundomgångar i Swedish League avgjordes serien under söndagen med en jaktstart söder om Vårsta i södra Stockholm.

För Stora Tuna så blev det 3 stora framgångar, en 1:a plats, en 2:a plats och en 3:e plats.

Pallen H18 Viktor Svensk 1:a, Samuel Pihlström 2:a och Philip Carlsson 3:a.

Segrare i H18: Viktor Svensk, Stora Tuna OK:
– Jag gick ut nästan två minuter före de andra. Det visste jag att de inte kan springa ikapp. Om jag bara gick stabilt skulle jag kunna hålla undan. Jag tog säkra vägval och försökte göra det så enkelt som möjligt, så jag fick flytet hela tiden. Viktor var 3 min snabbare än någon annan under den 43 min långa jaktstarten.

Emil Svensk kom stark 2:a i H21 efter att ha sprungit med Martin Regborn under jaktstarten. De både höll jämna steg med vinnaren Gustav Bergman. Fighten om 2:a platsen avslutades med en spurt som Emil glädjande kunde vinna. Seniorernas jaktstart mätte 13,7 km och de främsta löparna behövde 73 min på sig. Enormt hög fart håller eliten trots krävande terräng och svår orientering. Emil var nöjd med andraplatsen i totalen!

Tilda Östberg gjorde en mycket stark jaktstart och slutade på en utmärkt 3:e plats i D18. Tilda noterade dagens näst snabbaste tid. Endast 16 åriga totalsegrarinnan Klara Åkerman Sjöström från Västerås SOK hade snabbare tid idag.

Vår stora stjärna Tove Alexandersson drabbades tyvärr av sjukdom på plats så det blev tåg hem igen för Tove.

Resultat

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av