Seger i Rånässtafetten!

Orienteringssäsongen startade i helgen för många orienterare. Vi har varit ett stort gäng som sprungit tävlingar i Norra Stockholm och Uppland sedan i fredags. Vi kan idag glädjande konstatera att Stora Tuna OK’s herrar knep segern i Rånässtafetten!

Rånässtafetten är en 5-manna stafett för herrar (H17) och tre sträckor för damer (D17). Vi ställde upp med 3 herr, 3 dam och 2 ungdomslag ett D13-16 och ett H13-16 båda med 3 sträckor. Kul att vi kunde ställa upp med så många lag!

Det blev seger i H17 med laget Jesper Svensk, Henrik Löfås, Sven Aschwanden, Erik Liljequist & Olle Kalered. Detta lag benämndes lag 2. Olle kom på sista sträckan ikapp Malungs OK’s Thomas Landqvist, fd Carlsson. Olle fick en lucka ner mot sista pga kortare gaffel. Men en rejäl vurpa ner mot sista så blev det ändå en hård fight ändå in i mål där segermarginalen till slut bara blev ett par meter. Ett stort grattis till hela laget!

Från vänster: Olle Kalered, Erik Liljequist, Sven Aschwanden, Henrik Löfås, Jesper Svensk

Inledningsvis så var det lag 1 som låg bäst till med Viktor som växlade först på startsträckan ca 1,5 min före OK Linné.

Damerna körde med jämna lag med de starkaste löparna på förstasträckan, där Magdalena kom in som stark 2:a efter ledande Domnarvet. I mål så kom Tuna 2:an med Frida Sandberg 5:a efter en bra sträcka. Även Ronja Hugg och Maria Björklund gjorde fina insatser på sina sistasträckor.

Ungdomslagen gjorde fina insatser där D13-16 laget kom stark 3:a med Moa Birkebaek, Maja Maxén och Lovisa Mases. I H13-16 laget kom på 8:e plats med Helmer Jöhnemark, Erik Fredriksson och Mattias Östberg.

Övre bilden: Lovisa, Maja, Moa
Nedre bilden: Erik, Helmer, Mattias
Foto: Ninni Carlsson

Erik L ger betyg på tävlingen:
Terräng – Bra
Bana – Godkänd
Karta – Mycket bra
Pris – Toppklass (500 kr Intersport)

Resultat tunalöpare

Efter påtryckningar så kommer det även ett kort stycke och bild från Grymnatta som avgjordes i Upplands Väsby på fredagkvällen. Viktor Svensk är bara 18 år men lyckades ändå slå alla seniorer på den 13 km långa banan. Även Jesper sprang bra och kom fin 3:a!

Henrik Löfås såg grym ut efter fredagens lopp, påpassligt fotad av Erik Liljequist.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av