2:a och 6:a på Måsen

Under dagens Måsenstafett startade tre Tunalag.
Redan på förstasträckan så var vårt förstalag med Viktor Svensk i ledningen. Viktor kunde växla ut Anton Forsberg med 54 sek ledning före Ärla IF. Lag 3 med Henrik Löfås och Lag 2 med Erik Liljequist växlade som 23:a respektive 24:a 3.40 min efter Viktor.

På andrasträckan så gick Joakim Svensk mycket starkt i lag 2 och tillsammans med Simon Hector så närmade sig dessa täten under hela loppet och kom till slut in som 2:a endast 7 sek efter Ärla IF. Forsberg gjorde ett stabilt lopp och höll förstalaget med i draget och kunde växla ut Jesper som 7:a 50 sek efter Ärla. I lag 3 sprang Mattias Mårts, han tappade en del. Lag 3 blev inte fullt.

På tredjesträckan så höll Olle Kalered i taktpinnen med Viktor Larsson Ärla strax bakom. Dessa båda hade samma gaffel. Jonas Leandersson i SNO gick snabbt bakifrån och lyfta in dem i segerdiskussionen. Olle kunde växla ut Emil i ledning med 9 sek marginal till Ärla. Stora Tuna lag 1 med Jesper Svensk gjorde ett lite sämre lopp efter småmissar inledningsvis, det sägs även att han inte hade en riktigt bra dag fysiskt.

På den sista sträckan så passerade Johan Runesson, Tampeeren Pyrintö, Emil redan under den första halvan. När det återstod 10 min så var Emil och Johan ihop men på grund av gaffling under de sista delen av banan så kunde de röda maskinerna vinna över de gula Tunakycklingarna med 50 sek. I Lag 1 så gjorde Henrik Johannesson en jättefin insats och lyfta laget från 11:e till 6:e plats och tappade bara 2 min på Runesson. Grattis till fina insatser!
Resultat

1:a Tampeeren Pyrintö, 2:a Stora Tuna OK, 3:a Ärla IF, 4:a Södertälje-Nykvarn Orientering
H17 alla gafflingar

Nästa helg är det dags för Natt-SM!


Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av