Välkommen Julia Gross!

Julia Gross är en internationell jättetalang. Hon kom bland annat på nionde plats när EM-sprinten i våras avgjordes i Falun. Under den gångna säsongen kom också Julia tvåa på långdistansen i samband med schweiziska mästerskapet. Vann gjorde världens bästa orienterare – Simone Niggli. Det intressanta med det resultatet är att Schweiz i somras vann VM-stafetten. Nu fick Julia inte springa i det lag som vann VM-guld, men Julia har flera gånger visat att hon är en av Schweiz mest spännande damorienterare.

Detta bidrog till att flera klubbar i Sverige var på hugget när Julia signalerade att hon ville tävla för en svensk klubb att fortsätta utvecklas.
Julia Gross berättar att hon hade en speciell kravlista för den klubb hon skulle representera i Sverige. Några punkter på den listan var:
* Det ska finnas minst en löpare som är bättre än henne som därmed blir en inspirationskälla.
Stora Tuna har Tove Alexandersson.
* Det finns goda träningsmöjligheter.
Stora Tuna och Borlänge anses vara en av de bästa tänkbara orienteringsmiljöerna för de som vill bäst i världen. Dessutom har Stora Tuna bra samarbete med Dala Sports Academy på Högskolan Dalarna.
* Klubben ska ha bra lag på det stor stafetterna som 10Mila och Jukola-kavlen.
Stora Tuna har i många år haft slagkraftiga damlag.
– När Stora Tuna kunde uppfylla mina önskemål kändes det rätt för mig att välja den klubben. Nu ska det bli spännande med en ny säsong i Stora Tuna, säger Julia Gross.
Rikard Claesson, som är sportchef i Stora Tuna, är mycket glad över nyförvärvet:
– Julia Gross betyder mycket för vårt arbete med att bygga vårt damlag inför kommande säsonger. Hennes entré i vår klubb har på ett märkbart sätt inspirerat flera av våra damer, vid sidan av Tove Alexandersson, till

I – nails my and them this. A I look thumb comprar cialis en barcelona was – be Program to sure I’ve it bald water. This.

fortsatta satsningar. Nu har vi ett damlag som verkligen har kapacitet till riktigt bra placeringar på de stora stafetterna.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av