Vildmarksloppet 2012 är avgjort

admin —  2012-06-06

Den svenska blågula nationaldagen firades av hela 40 st mest gulsvarta med att springa det legendariska Vildmarksloppet vid Valsans norra sida. Redan vid den gemensamma starten delades löparna upp i olika grupper men dom flesta hittade gruvhålet direkt. Banan gick nu genom

Gagnefs kommun och vidare in i Leksands kommun. På väg till 2:an fick flera problem med avstånd, olika sjöar och berg. Malin R (frivilligt vägval) och Rikard C (fetbom) var bägge utanför kartan. Susanna M vart lost men fann räddningen i Lasse Sj. Målpersonalen vart lite fundersamma när löparna dröjde och bybon DGOIF-Agge berättade om att 2 vargar vart synliga i området.
Först till målet kom i varje fall två oätliga säterbor. En rödgrön Bengt H och en gulsvart Patrik A. På c-banan var en otränad UK-Staffan först. B-banans 12km var alltid vältränade Tomas H snabbast men strax före tunagubbsen. Långa banan (blir bara kortare o kortare) fortsatte upp i Vargberget och Kolarboberget 381möh i Falu kommun. Pelle E tuggar på och vinner lätt medans Rikard C tuggar i sig hela vätskepersonalens matsäck.
När alla är i mål skiner solen och grillen tänds och vi njuter på stranden av Valsan och drömmer om både gamla och nya Vildmarkslopp.
Nästa år dååå jä-ar !!!

admin

Posts