Jukola 2012 i Håkansböle, Helsingfors

Efter en spännande helg med mycket trevligt umgänge och utmanande orientering har jag sammanfattat de båda stafetterna ur ett Tunaperspektiv.
Flickorna blev 25:a och männen 33:a. Okej resultat men målen vi satt upp var högre så helt nöjda är vi inte.
Flickorna fick ett tungt återbud då inte Emma C kunde ställa upp. Lena G inledde men var lite för passiv i löpningen till startpunkten och hamnade ”baki”, vilket innebar att hon tappade mot täten hela loppet. Sen kämpade Susanna M och Martina K runt sina sträckor på ett helt ok sätt, inga riktiga topprestationer dock. Tove sprang sista och blev nia på sträckan, starkt. Andralaget med idel unga, starka och hungriga flickor klarade stafetten helt ok och placerade sig som 408.
Männen inledde med Emil S och det började precis i nivå med sin kapacitet. Han växlade som sjua och bara drygt två min från täten. Sen sprang i tur och ordning Rikard C, Jocke S och Erik B lite under den nivån vad vi hoppats på (sträckplaceringar runt cirka 50). Vi låg efter fyra sträckor cirka 23 min efter täten (Kalevan Rasti) på placering 34. Sen sprang Pelle riktigt bra, sträckplacering 20, vi fick ett litet lyft och hade nästan häng på topp 20. Vi avslutade med Jan M och Jan S. Båda klagade över dåligt agerande i terrängen. De kände sig inte tillfreds med kartan och terrängen vilket ledde till misstag och långsam orientering, de tappade till plac 33. Andralaget inledde starkt med Sven A och Mattias M, då låg de på 36 plats och bara 41 sek efter förstalaget. Sen hade tyvärr inte Markus L någon ljus natt och tappade rejält. Oscar A, Jonte A och Jonas L gjorde hyfsade lopp vilket gjorde att Sven L kunde avsluta snyggt! Plac 116.

Text: Staffan Eriksson

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av