Silva League Täby

I helgen avgjordes deltävling tre och fyra av totalt sju st i Silva League för seniorer och juniorer. Platsen var Husa norr om Täby och terrängen var flack och mycket snabblöpt men samtidigt detaljerad och ganska teknisk.

Från Stora Tuna sprang knappt 30 löpare de båda tävlingarna som inleddes med en ovanligt lång långdistans på lördagen. I elitklasserna var (som vanligt) Tove högst upp av tunalöparna med en 5e-plats i D21E. Även Martina sprang högsta elitklassen och placerade sig 63a. I H21E sprang Jan Sedivy bäst och blev 26a, 11 sekunder före Joakim på plats 27. Jan kom direkt från Tjeckien och laddar för 10mila den här veckan i Borlänge. Pelle tappade en del fart efter ett oturligt möte mellan hans fot en sten. Han blev 43a men kunde tyvärr inte starta på söndagen efter detta.
Av juniorerna sprang Emil bäst med en 5e-plats i H20E medan Lina var 52a i D20E. Man kan också notera att i H21E2 slog Erik den betydligt äldre (och mer rutinerade) Rikard med endast dryga 30 sek efter 90 minuters löpning. Även i D18E2, H18E2 och H20E2 sprang flera tunalöpare.

På söndagen stod medel på programmet. Även idag var Emil och Tove överst i resultatlistan, 4a resp 6a i H20E och D21E. Emil hann med några misstag men var ändå ganska nöjd. Även Martina sprang bra och slutade 24a i D21E. I H21E var det ombytta roller från gårdagen när Joakim nu slog Jan med ca 10 sek istället. Jan gjorde ett större misstag redan till 1an men sprang sen starkt hela vägen medan Joakim öppnade lite knackigt men avslutade desto bättre. Placeringarna var 19 och 21. I H20E2 var Sven Aschwanden 3a, knappa minuten från seger, trots en del misstag.

Totalt sett var det två fina tävlingar i väldigt trevligt vårväder. Vissa klagade på det ordentligt långa avståndet till parkeringen eller att vätskan i skogen var slut på samtliga ställen, men banor och arrangemanget i övrigt var av högsta klass och terrängen var (oftast) riktigt fin. Nu på fredag fortsätter Silva League med en stadssprint i centrala Linköping.

Text: Joakim Svensk

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av