Silva League Jonsered

Långdistans lördag 14 april
I krävande Göteborgsterräng avgjordes de första tävlingarna för de bästa juniorerna och seniorerna under helgen. Stora Tuna hade 20 löpare på plats och det var en hel del bra resultat. Under långdistansen på lördagen så blev Tove 4:a och Emma 8:a. Tove gjorde ett större misstag i början då hon läste på fel sträcka och tappade därmed segerchansen men under resten av banan så visade hon såväl styrka och teknik och klättrade i resultatlistan. Emma som inte alls tränat bra i vinter gjorde ett lopp klart över förväntan. Hon blev ikappsprungen av Annika Billstam och kunde följa hennes tempo och i mål var det bara 30sek upp till 4:e platsen. Martina sprang även hon samma tuffa bana och placerade sig som 42:a av 72 löpare. Billstams segertid var 73min på 9 tuffa kilometer.

I herrseniorklassen sprang tre tunaherrar. Pelle sprang bäst tekniskt och med dryga 98min löptid så placerade han sig som 26:a, starkt gjort! Joakim blev 28:a efter ett lopp med lite mera misstag, han klagade själv på att kroppen inte kändes så bra som under påskhelgen men tempot var ändå bra hos förstaårssenioren Joakim. Jag själv sprang så bra jag kunde men kroppen vill inte just nu men jag hoppas och tror att det släpper efter några fler tuffa race. Jag blev 57:a ofattbara 20min efter Gustav Bergman som vann.

Bland juniorerna så var det Emil som sprang bäst med en 7:e plats. Emil låg under loppet 3:a men efter en svag avslutning så tappade han några placeringar. Segern gick till starka danska IFK-löparen Marius Thrane Ödum.

Medeldistans söndag 15 april
Tove tog återigen en 4:e plats dryga minten efter Ryska Hellaslöparen Ryabkina som vann loppet. Krävande terräng såväl fysiskt som tekniskt där en långsträcka avgjorde loppet. Emma gjorde ett tekniskt bra lopp men kroppen ville inte springa så snabbt som det krävs för att vara med i toppen. Emma blev 21:a 5min efter. Bland herrarna så hade idag Joakim en bättre dag rent fysiskt och hans 16.e plats är ett riktigt bra resultat. Joakim har hög fysiskt kapacitet och i inledningen så var han med bland de allra bästa, det ser definitivt lovande ut för Joakim. Det tristaste denna dag var att Pelle fick bryta loppet redan tidigt efter att ha fått rejält ont på insidan av knät. En smärta som kom helt plötsligt och som omöjliggjorde en fortsättning av loppet.
Emil blev återigen 6:a efter en dålig start med en större bom redan på 2:a kontrollen. Resten av loppet gick bättre. I H20klassen så är det både danska och norska löpare i toppen och Emil hade bara 2 svenska löpare före sig.

Silva League fortsätter i Täby om 2 veckor med nya krävande tävlingar i bästa tänkbara konkurens.