Många Tunalöpare på landslagets läger i Leksand

När landslaget i helgen hade sin uppstartssamling i Siljansnäs var Stora Tuna starkt representerat. Detta i form av den i landslagssammanhang rutinerade Emma Claesson, världens bästa junior, Tove Alexandersson och den nyblivne juniorlandslagsmedlemmen Emil Svensk. Även Joakim Svensk och Anton Sjökvist fanns på plats och tog del av det som bjöds.

Träffen inleddes på fredagen med en tuff masstart på Tallheden runt Källan. Efter loppet kunde man bland annat konstatera att Emmas kropp verkar vara på uppgång, att Emil spöade storebror Joakim samt att William Lind är en rå man i spurten.Topp 10-Resultat finns på Leksands hemsida.

Resterande delen av fredagen ägnades åt att jobba med SOFTs Utvecklingsplan.

På lördagen var schemat späckat, dagen startade med en föreläsning av Annika Billstam och hennes styrketränare Rickard Nilsson. Annika berättade om hur hon totalt förändrat sitt löpsteg genom regelbunden träning med komplexa styrkeövningar.

Därefter intog Johan Plate scenen och bjöd på en mycket inspirerande föreläsning om mental träning. Han följdes sedan av den mer teoretiske Peter Hassmén innan det till slut uppstod 2 timmars lucka i schemat vilket tillät ett träningspass.

På kvällen var det sedan Elit-OL-Gala där Tove kammade hem pris efter pris. Det bjöds även på god mat, trevligt umgänge och underhållning i form av tidigare tunalöparna Camilla Kärnhagen,Anna Frisk,Jacob och Gustaf Nilsson. Som framförde delar av musikalen ”All Shook up”. Bilder från kvällen finns här, tagna av Peter Holgersson.

Helgen avslutades sedan med att söndagen ägnades åt att träna,Yoga och diskutera utförandet av mental träning i klubbmiljö. Sedan var det dags att åka hem efter mycket givande och inspirerande dagar.
Text:Anton Sjökvist

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av