Upplandstävlingar inledde OL-säsongen

Efter en lång kall vinter så var det äntligen dags att springa tävlingar igen, härligt!

Fredagen inleddes med Grymnatta (som Väsby OK arrangerade) där 8st Tunalöpare sprang. Långa svåra banor i diffus terräng var något som de flesta Tunalöparna hade problem med denna kväll. Peter Löfås var bäste Tuning efter ett bra lopp.

Tidigt på lördag morgon avgick bussen från Borlänge till Lännasprinten. Tävlingen avgjordes i nya marker i ett typiskt vårväder och med en del snöfläckar kvar i skogen. Det var en teknisk och bra medeldistanstävling som många Stora Tunalöpare klarade av bra trots obefintlig orienteringsträning under vintern. Det blev seger i herrklassen för Pavlo Ushkvarok som imponerade stort med både teknik och fart. Även Pelle Engstrand gjorde en bra insats och slutade 6:a i ett starkt startfält. I damklassen var det Anastasiia och Lena Gillgren som var bäst för dagen med 6:e respektive 8:e plats. I H16 gjorde Wilhelm Finn Eriksson en mycket bra debut i gulsvart med en 4:e plats. I D16 gjorde en annan ny tunalöpare en bra insats då Melina Carlsson sprang in som 7:a. Utöver detta så blev det ett flertal segrar för gulsvart.

Efter tävlingen så hade vi det mycket bra i boendet i Rimbo ishall. Gemensam mat, banläggningskurs, dataspel och OL-analys fulländade dagen. Det är mycket trevligt med gemenskap i alla åldrar på dessa klubbresor!

Rånässtafetten avslutade helgen i underbart fin och snabblöpt terräng. Både herr och damlagen hamnade på efterkälken redan på första sträckan men upphämtningen kom och det blev en 2:a plats för damerna och en 5:e plats för herrarna till slut. Klart godkänt resultat. Damernas andralag slutade 6:a vilket är bra och herrarnas andralag slutade 11:a. Dagens enda seger gick till H/D12 laget med Viktor Svensk, Lisa Dammvik och Viktor Barkegren. Grattis!

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av