Sprint-guld till Emil

I söndags avgjordes finalen i Sprint-SM i Visby innerstad, bland gränder och murar, och Emil Svensk tog hem guldet i H18-klassen. Med en segermarginal på 16 sekunder var det nästan utklassing. Emil vann även sitt heat i kvalet på lördagen. Vi gratulerar till första SM-tecknet!

– Jag gjorde ett bra kval och fick ett fint utgångsläge i finalen. Där gick jag bara in för att göra ett så bra lopp som möjligt, säger Emil till DT. Det var Tunas enda medalj på söndagen.

I damklassen var Emma bäst med en 12e plats. Även Martina, 26a, och Lena, 33a, sprang A-finalen. Bland seniorherrarna slutade Pavlo som 15e man, endast 43 sekunder efter segraren Jerker Lysell.

I den nästan ännu mer prestigefyllda glassätartävlingen dagen innan finalen tog Oscar en imponerande seger med 14 kulor plus mjukglass. Totalt var vi 17 glada tuningar som tävlade eller coachade på Gotland i helgen, och som vanligt var det mycket trevligt. Värt att noteras är till exempel att vi hade en egen kock med oss, hur många klubbar kan slå det!

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av