Ungdomens Jukola

Det var en stor busslast med ungdomar från Stora Tuna, Kvarnsveden och Domnarvet som på fredag eftermiddag lämnade Borlänge för att delta i ungdomens Jukola i Tammerfors.

Hela fem lag från Borlänge (av totalt åtta svenska lag) skulle delta– inte dåligt! Tuna hade två lag, Kvarnsveden och Domnarvet var sitt och vi hade även ett kombinationslag med löpare från alla tre klubbarna.

Fredag kväll klev vi på båten i Stockholm som skulle ta oss till Åbo. På lördagsmorgonen blev det tidig väckning – frukost kl 05.00 och avstigning kl 06.00 i Åbo. Det är bara att gilla läget…. Efter drygt två timmars bussresa var vi sedan framme i Tammerfors.

Tävlingen inleddes med en invigningsparad där all deltagare marscherade in klubbvis. Startskottet smällde 10.30 svensk tid med Jonas o Hanna B på hugget för Tunas två lag. Även Filip stod på startlinjen. Han hade antagit en tuff utmaning och sprang första sträckan för ett finskt lag som saknade en löpare. Terrängen bjöd på en hel del klurigheter och det gällde att ta det lugnt in till kontrollerna.

Efter att alla sju sträckor avverkats blev resultatet för 1: laget 12:a och 2:a laget 101:a. Kombinationslaget blev tyvärr diskat. Totalt deltog ca 180 lag. Jättebra kämpat alla ni som sprang!! Direkt efter prisutdelningen åkte vi tillbaka till Åbo, en något svettig färd, då luftkonditioneringen inte riktigt fungerade…

Imman på rutorna försvann inte förrän dörrarna öppnades väl framme i Åbo. Strax efter 20 avgick båten och vi anlände Stockholm vid sextiden söndag morgon. Vi tog ett frukoststopp på hemvägen, annars var det av någon anledning ganska tyst o lugnt på hemvägen… Tror att alla tyckte det var en kul resa – en resa som gav mersmak..

Jättekul också att kunna göra det här tillsammans med grannklubbarna i stan.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av